Gemeente Deventer

Verkeersbesluiten kernwinkelgebied

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer heeft een aantal besluiten genomen over het kernwinkelgebied. Het gaat om de verkeerssituatie in de Geert Grootestraat, Keizerstraat, Walstraat, Kleine Overstraat, Vleeshouwerstraat en het regime venstertijden. Vorig jaar leidde het grote aantal bezwaren van omwonenden al tot een ommezwaai in de aanpak. Dit leidde tot de proef met de pendelbus in de Keizerstraat. De nu genomen beslissingen zijn een vervolg op de nieuw ingeslagen weg.

Hieronder volgen de straten van het kernwinkelgebied waarover, op grond van bezwaren van omwonenden, besluiten zijn genomen. Hier en daar is besloten een ingetrokken besluit meteen opnieuw vast te stellen om zo onwenselijke situaties te voorkomen.

Geert Grootestraat

Het verkeersbesluit om de Geert Grootestraat open te stellen voor openbaar vervoer komt te vervallen. Er rijden pendelbusjes in de Keizerstraat waardoor de noodzaak om de Geert Grootestraat voor openbaar vervoer open te stellen niet meer bestaat.

Keizerstraat en Walstraat

Voor de Keizerstraat en de Walstraat bestond het verkeersbesluit uit een verbod voor gemotoriseerd verkeer. Dit besluit is gewijzigd naar aanleiding van de bezwaren. De afsluiting blijft echter intact. De reden daarvoor is dat het gevaarlijk en hinderlijk is als motorvoertuigen weer door de Keizerstraat mogen rijden. Het gebied is nu als verblijfsgebied in gebruik. Alleen (regio)taxi's en pendelbusjes mogen door de straat rijden. Hetzelfde geldt voor de Walstraat. Bewoners die een parkeerplaats op eigen terrein hebben die zij alleen via de Walstraat kunnen bereiken, krijgen een ontheffing.

Kleine Overstraat en Vleeshouwerstraat

Het verkeersbesluit, de Kleine Overstraat en de Vleeshouwerstraat betrekken bij de voetgangerszone in het kernwinkelgebied, wordt ingetrokken. Consequenties voor de situatie ter plaatse heeft dit niet omdat de beoogde wijziging nog niet was uitgevoerd. Het eenrichtingsregime in de Kleine Overstraat wordt wel opnieuw ingesteld.

Regime venstertijden

De nieuwe venstertijden, de tijden waarop het bevoorradend verkeer de binnenstad in mag, worden ingetrokken. Dit besluit wordt binnenkort (waarschijnlijk begin april) gepubliceerd. Vanaf dat moment gelden de oude venstertijden. Een nieuw besluit wordt voorbereid in overleg met onder andere de transportorganisaties, het Midden en Kleinbedrijf Deventer en de horeca.