Korps: Limburg-Noord, plaats: Veno 22-03-2002 Mediabericht 22 maart 11.30 uur

Maasbree Rijbewijs in beslag genomen

MAASBREE De politie heeft donderdagavond het rijbewijs in beslag genomen van een 21-jarige inwoner van Roermond. de jongen reed met een snelheid van 140 km/u over de Middenpeelweg. De snelle automobilist werd door de politiepatrouille opgemerkt terwijl hij met grote snelheid bij de verkeerslichten op de Middenpeelweg wegreed. In korte tijd ontwikkelde hij een snelheid tot 140 km/u. Nadat hij afsloeg naar de Napoleonsweg richting Roermond, moest hij zich aanpassen aan de overige weggebruikers, totdat hij kon inhalen en opnieuw 120 km/u haalde tussen Kessel en Neer. In Haelen werd hem een stopteken gegeven, waaraan hij voldeed. Na overleg met de officier van justitie werd het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. Hierom moest hij zijn auto laten staan.

Echt Bedrijfsinbraak

ECHT Uit een autobedrijf aan de Edisonweg is voor een bedrag van ruim 4.000,00 aan velgen gestolen. De schade die de inbreker heeft aangericht wordt geschat op 2.000,00. Onbekenden hebben donderdagavond tussen 19.00 en 22.15 uur kans gezien in te breken in het autobedrijf door een ruit te vernielen. Hierna had men toegang tot een opslag van lichtmetalen velgen met banden, waarvan er twee sets verdwenen.

Blerick Beroving

BLERICK Een 56-jarige inwoonster van Blerick is donderdagmiddag slachtoffer gewordne van tasjesroof. Zij heeft aangifte gedaan. De vrouw liep met haar fiets aan de hand in de Kloosterstraat richting Witherenstraat. Onder de snelbinders had zij haar schoudertas vastgemaakt. Ter hoogte van de kinderkledingzaak Goofy zag zij een jongen staan die een ijs at, maar lette verder niet op hem. Plotseling voelde zijn een ruk aan haar fiets en zag diezelfde ongeveer 20-jarige jongen, gekleed in een witte sweater, weglopen met haar tas in de hand. De vrouw is hem achterna gefietst, maar verloor hem uit het oog op de kruising Laurentiusstraat Steegstraat.