Zorgverzekeraars Nederland



Zeist, 22 maart 2002

Positief nieuws in gezondheidszorg is 10.000 euro waard

Personen, organisaties of instellingen die in 2001 de gezondheidszorg in Nederland op een uitzonderlijk positieve wijze in het nieuws hebben gebracht, maken kans op de Niek de Jong Prijs van 10.000 euro. De jaarlijkse prijs wordt in juni 2002 voor de tweede keer uitgereikt. De Niek de Jong prijs is in het leven geroepen door de Stichting Reserves Voormalige Vrijwillige Ziekenfondsverzekering, als eerbetoon aan Niek de Jong bij zijn afscheid als algemeen directeur van Zorgverzekeraars Nederland (17 februari 2000). De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, instelling of organisatie die positieve berichtgeving over de gezondheidszorg heeft gegenereerd. De eerste Niek de Jong prijs werd vorig jaar uitgereikt aan `Het Logeerhuis' in Amsterdam, een logeerhuis voor vergeetachtige ouderen.

Criteria

Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van de volgende criteria:

* het Nederlandse project draagt bij aan een imagoverbetering van de zorg in Nederland

* de inzending moet tussen 1 januari 2001 en 31 december 2001 bekend zijn geworden via nederlandstalige media, te weten: kranten, bladen, radio, tv of internet

* de voorkeur gaat uit naar niet-gefinancierde zorgprojecten
* het project heeft een aantoonbaar resultaat geleverd en is kopieerbaar en verdient navolging

* leden van Zorgverzekeraars Nederland zijn uitgesloten van deelname
Inzendingen

Personen, organisaties of instellingen die in aanmerking willen komen voor de Niek de Jong prijs kunnen vòòr 17 mei 2002 een video, knipsel of internet-pagina sturen naar het secretariaat van de Niek de Jong Prijs (Postbus 520, 3700 AM ZEIST, info@zn.nl) onder vermelding van naam, organisatie, adres en telefoonnummer.

klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de criteria