Tiscali

TISCALI LANCEERT TISCALI INTERNATIONAL NETWORK

Parijs, Calgiari 22 maart 2002 Tiscali, het Europese Internet bedrijf, heeft vandaag de lancering van Tiscali International Network aangekondigd. Het Tiscali International Network komt voort uit het samengaan van de activiteiten van Nets en Tiscali IP Global Network en is deel van het integratie- en rationalisatiebeleid van alle Tiscali landenoperaties.

Tiscali International Network BV is een dochter van Tiscali S.p.A en concentreert zich op het leveren van hoogwaardige bandbreedte en op IP gebaseerde turnkey oplossingen aan zowel dochters van Tiscali als aan Carriers, XSP s en grote ondernemingen.

Vanaf de start heeft Tiscali zich geconcentreerd op het ontwikkelen van een eigen netwerk waarmee zij een sterk voordeel heeft ten opzichte van de concurrentie. Het nieuwe Tiscali International Network onderstreept het strategische belang van haar Europese activiteiten.

Het Tiscali netwerk - gebaseerd op meer dan 12.000 km glasvezel met de nieuwste generatie DWDM technologie - bereikt meer dan 40 Europese steden en verbindt via 6 Metropolitan Area Networks alle belangrijke carrier hotels. De Tiscali IP laag, gebouwd op het Europese Tiscali DWDM netwerk, is een van de meest uitgebreide netwerken (van Tsjechië tot de westkust van de Verenigde Staten, van Noorwegen tot Italië en Spanje). Het is ook een van de grootste netwerken in Europa (overal 2,5 Gbps capaciteit) met de meeste verbindingen dankzij meer dan 320 peering overeenkomsten met andere grote Carriers, ISP s en Operators. Het volledige beheer van het netwerk ligt bij Tiscali. Hierdoor en door de prestatie van dit uitgebreide, altijd beschikbare en veel gebruikte netwerk heeft Tiscali de betrouwbaarheid en kwaliteit die zij nodig heeft om Europees ISP nummer 1 te zijn en biedt zij haar veeleisende klanten dezelfde voordelen.

Volgens Paolo Susnik, International CTO of Tiscali en voorzitter van Tiscali International Network is " Tiscali International Netwerk een strategisch onderdeel van onze nationale en internationale activiteiten. Het beheer van ons netwerk met de nieuwste technologie en een zeer groot bereik, zorgt ervoor dat wij goed kunnen concurreren. Het stelt ons in staat de verbindingskwaliteit te besturen en de kosten te verlagen."

"Het samengaan van Nets en Tiscali IP Global Network biedt een sterke synergie en een hoog niveau van optimalisatie op het gebied van financiën, activiteiten en de daarbij behorende middelen" zegt Laurent Grimaldi Managing Director van Tiscali International Network. "Dankzij een completer aanbod zal Tiscali haar productenpakket kunnen verbeteren en uitbreiden."

CORRECTIE OP PERSBERICHT SAMENWERKING TISCALI ICRA

Maarssen, 22 maart 2002 - In een persbericht van gisteren, 21 maart 2002, meldt Tiscali dat zij gaat samenwerken met de Internet Content Rating Association (ICRA) voor de bescherming van kinderen tegen ongepaste online content. In het bericht wordt vermeld dat de software kan worden gedownload bij Tiscali en bij ICRA. Dit is niet correct. De software kan vooralsnog alleen gedownload worden via www.icra.org. Over enkele maanden zal de software eveneens via Tiscali kunnen worden gedownload.

Over Tiscali S.p.A.

Tiscali S.p.A., www.tiscali.com, (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), is het leidende pan-Europese internet communicatiebedrijf en levert in heel Europa toegang tot het internet en een breed scala aan content, toepassingen en innovatieve communicatiediensten. Op 31 december 2001 had Tiscali S.p.A. 7,3 miljoen actieve gebruikers en genereerde het meer 10,4 miljard minuten internetverkeer in het vierde kwartaal van 2002. Met meer dan 14,7 miljoen bezoekers op haar websites in december 2001 is Tiscali het leidende Europese webbedrijf. (Bron: MMXI)

Meer informatie:

Margaret van Kempen, Van Kempen PR & PA, + 31 (0) 70 346 - 3760, research@kempenpr.nl

Simona Vecchies, Image Building, +39 02 89011300, s.vecchies@imagebuilding.it

Elisa Lavagna, Image Building, +39 02 89011300, e.lavagna@imagebuilding.it