Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-03-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 11.40 u) Vrijdag, 22 maart 2002

District Maastricht

Maastricht; aangehouden
Afgelopen donderdagavond kreeg de politie een melding van alerte getuigen dat er op de Oeverwal in Maastricht iemand in een aldaar geparkeerde auto aan het inbreken was en waarbij de autokraker vervolgens met een paar schoenen in zijn handen wegliep. De politie die snel terplaatse ging en meteen in de omgeving op onderzoek uitging, trof op de Oeverwal een 50-jarige man uit Maastricht aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De Maastrichtenaar werd als verdachte van de auto-inbraak aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De schoenen werden op aanwijzingen van de verdachte teruggevonden en inbeslaggenomen. De geparkeerde auto, waarvan een portierruitje was vernield werd voor nader onderzoek veiliggesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; verdovende middelen
De politie die afgelopen donderdagmiddag op de St.Servaasbrug tussen een tweetal personen een drugsdeal vermoedde, heeft de beide verdachten aangehouden. De van drugshandel verdachte man, een 38-jarige man uit Maastricht bleek bij nadere controle negen papiertjes met daarin totaal twee en een halve gram, vermoedelijk heroine bij zich te hebben. Die werden inbeslaggenomen. De ander, een man die bij de politie een valse naam opgaf, bleek een halve gram heroine bij zich te hebben die eveneens werden inbeslaggenomen. De verdachte die de valse naam opgaf, werd voor nader onderzoek overgedragen aan de Vreemdelingendienst. De politie maakt proces-verbaal op.

Maastricht; onder invloed
Bij controle afgelopen donderdagavond op de J.F.Kennedysingel in Maastricht van een 59-jarige automobilist uit Maastricht, bleek dat de Maastrichtenaar onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.