Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-03-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 11.45 u) Vrijdag, 22 maart 2002

District Sittard

Geleen; twee pitbulls afgemaakt
Twee pitbulls die afgelopen woensdag op de Dassenkuil in Geleen een hondje hebben doodgebeten en door de politie (op grond van de regeling agressieve dieren van de Gezondheids/welzijnswet voor dieren) inbeslaggenomen werden, zijn diezelfde woensdag in overleg met de officier van justitie gedood. Vastgesteld is dat het honden betreft die voldoen aan de kenmerken van een pitbull-terrier en dat het in Nederland strafbaar is dit soort honden in bezit te hebben. Het gaat hierbij om twee American Staffordshire-terries zonder stamboom., derhalve vallende onder de pitbullregeling.
Afgelopen woensdagmiddag wisten de twee agressieve pitbulls door een schutting te ontsnappen van een perceel aan de Dassenkuil in Geleen. Daarbij snelden de pitbulls regelrecht naar een andere hond, een kleine Yorkshire terrier. De eigenaresse die met het hondje aan het wandelen was, probeerde haar hondje nog tegen de agressieve honden te beschermen maar werd vervolgens door een van beide agressieve honden in een hand gebeten. De eigenaresse moest haar hondje loslaten waarop de agressieve pitbulls de kleine Yorkshire terrier doodbeten. De eigenaar van de beide pitbulls kon de politie geen stamboom of registratiepapieren overleggen waarop de politie de beide honden dan ook meteen in beslag nam.

Stein; neergestoken
Afgelopen donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur kreeg de politie een melding dat in een snackbar aan het Raadhuisplein iemand was neergestoken. Bleek dat in de snackbar een 38-jarige man uit Stein was neergestoken. Hij werd per ambulance met een buikwond overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht alwaar hij werd opgenomen. De verdachte, een 47-jarige man uit Geleen heeft zich zelf bij de politie gemeld en werd meteen aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Een mes dat hij bij zich had werd inbeslaggenomen. De politie die een nader onderzoek instelt vermoedt dat het gebeurde in de relationele sfeer moet worden gezocht.