Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 22-03-2002
1e persbericht 22 maart 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Tippelaarsters aangehouden
Donderdagavond zijn twee vrouwen bekeurd vanwege straatprostitutie. Op de Wattstraat werd om 20.30 uur een 35-jarige Eindhovense vrouw betrapt toen zij bij een klant in de auto stapte. Op het Vredeoord stapte om 23.15 uur een 34-jarige Eindhovense vrouw een auto in. Tegen beide vrouwen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man breekt been bij vechtpartij
Bij een vechtpartij in een coffeeshop aan de Stuiverstraat, donderdag om 23.25 uur, heeft een 28-jarige Eindhovenaar zijn been gebroken. De man zat aan de bar toen een 26-jarige medewerker van de coffeeshop hem pestte omdat PSV had verloren. De 28-jarige man gooide daarna een asbak naar de medewerker. Deze laatste vond toen dat de man de zaak moest verlaten. Deze deed dat niet waarna een vechtpartij ontstond. Hierbij kreeg het personeelslid hulp van 27-jarige man uit Boxtel, die ook in de coffeeshop was. Bij die vechtpartij brak de 28-jarige zijn been. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. De 26-jarige en 27-jarige man zijn aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Brand
Donderdagavond om 22.10 uur brandde op de Margrietlaan een personenauto, een Mazda 323, uit. Mogelijk is kortsluiting ontstaan bij een poging de auto weg te halen. In dezelfde straat was brand gesticht in de kofferbak van een Peugeot 504. Het vuur was, waarschijnlijk door zuurstofgebrek, gedoofd. De schade beperkte zich tot de kofferbak. Om 1.30 uur stond in de Pastoor Verbraeckenstraat een geparkeerde travelsleeper in brand en op hetzelfde moment brandden in de nabijgelegen Pastoor van Massenhovenstraat zeven coniferen af. De brandweer was ter plaatse om te blussen.

Helmond: Inbraak
Vrijdag, even na 3.30 uur, is ingebroken bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg. Er is een ruit vernield. Er werden belkaarten met een waarde van 900,- gestolen. Mogelijk was men uit op de gsms die in vitrines getoond werden. Dit waren echter allemaal dummys.

Helmond: Man met vuurwapen aangehouden
In een woning aan de Dr. Ledelstraat is donderdag om 14.40 uur een 28-jarige Helmonder aangehouden. De politie ging naar de woning omdat de man een vuurwapen in zijn bezit zou hebben. In de woning lag inderdaad een pistool en een houder met scherpe patronen. Verder lag er nog een alarmpistool. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Leende: Onder invloed
Op de Langstraat is vrijdag om 0.45 uur een 31-jarige man uit Weert betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies ruim 1,7 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Automobilist onder invloed
Op de Luikerweg is vrijdag om 1.15 uur een 28-jarige automobilist uit Heusden bekeurd omdat hij gedronken had. Hij blies een promillage van ruim 0,5.

Geldrop: Vechtpartij
Vier personen zijn vrijdag om 1.50 uur op de Peppelhof aangehouden bij een vechtpartij. Een 38-jarige man uit Nuenen was bij een 40-jarige vrouw, die aan de Peppelhof woont, aan de deur gekomen. Daar werd hij met een mes bedreigd door een 19-jarige man uit Eindhoven, die in de woning van de 40-jarige vrouw was. De Nuenenaar liep naar zijn auto en pakte daar een metalen staaf. Daarmee sloeg hij zijn bedreiger, die weer hulp kreeg van zijn 30-jarige Eindhovense vriend, die ook in de woning was. Er werd over en weer geslagen en toen de politie ter plaatse kwam stormde de 40-jarige vrouw met een mes op de 38-jarige man af. Met moeite kon haar het mes afhandig gemaakt worden. De vier personen werden aangehouden en drie ervan werden ingesloten voor onderzoek. De 30-jarige man mocht naar huis omdat zijn aandeel in de vechtpartij gering was. De 19-jarige man is in het ziekenhuis aan een hoofdwond behandeld.