Amstelland NV

Nieuwegein, 22 maart 2002

Optimale service voor toekomstige bewoners ´virtuele´ wijk in Assen

Amstelland en Essent samen in woondiensten via internet

Amstelland en Essent gaan gezamenlijk woondiensten aanbieden aan consumenten via besloten internetsites. De samenwerking richt zich vooralsnog op het project Monnikskap in het woonplan Kloosterveen in Assen. Via de ´virtuele woonwijk´ van dit Amstelland-project hebben de bewoners toegang tot het dienstenpakket van Essent. De intentie van beide bedrijven is om de samenwerking binnen het werkgebied van Essent uit te breiden in zowel de woning- als kantorenmarkt.

De samenwerking met Essent past in het streven van Amstelland tegemoet te komen aan de wensen van de woonconsument door het aanbieden van hoogwaardige woonproducten en diensten.

Essent geeft de toekomstige bewoners van Monnikskap online advies over efficiënt energieverbruik, duurzame energie en inrichting en beveiliging van de woning. Het servicepakket omvat bijvoorbeeld verkoop, verhuur en onderhoud van cv-ketel, boiler en/of geisers en een draadloos beveiligingssysteem. Naast deze diensten zal Essent in de toekomst meer producten en diensten op het gebied van comfortabel wonen aanbieden. Essent is actief in de markten voor energie, kabelcommunicatie en afvalverwerking en heeft in Nederland 2,5 miljoen huishoudens als klant. Essent is tevens de grootste producent van duurzame energie in Nederland.

Amstelland Ontwikkeling Wonen is een vooraanstaande aanbieder van woningen in Nederland. De onderneming is vanuit zeven regionale vestigingen actief als gebiedsontwikkelaar op zowel grote (Vinex-)uitbreidingslocaties als in stedelijke herstructureringsgebieden. Met vernieuwende initiatieven zoals Wonen op Maat®, gericht op het mede bedenken en bouwen door woonconsumenten van hun woning en leefomgeving, geeft zij invulling aan de wensen van haar opdrachtgevers.

Binnen Wonen op Maat® neemt de ´virtuele woonwijk´ een sleutelpositie in. Het is een podium, binnen de beslotenheid van het project, waarop kopers met elkaar, maar ook met overheid en marktpartijen, heel direct kunnen communiceren over alles wat met de woon- en leefomgeving heeft te maken. Zusterondernemingen van Amstelland Ontwikkeling Wonen zijn Amstelland Ontwikkeling Vastgoed en Amstelland Ontwikkeling Grondbedrijf. Amstelland Ontwikkeling is onderdeel van het beursgenoteerde Amstelland NV.

Monnikskap ligt in de nieuwe wijk Kloosterveen aan de westkant van Assen. Amstelland realiseert in deze ruim opgezette, groene woonwijk momenteel 56 eengezins-koopwoningen in verschillende typen en twee woonblokken voor beschermd wonen. De prijzen van de woningen liggen tussen ¤ 112.300 en ¤ 181.500. Op www.kloosterveenonline.nl vindt u meer informatie over dit project.


Noot voor de redactie,