---
EMC breidt programma voor ontwikkelaars uit met WideSky Developers Suite

---

Nieuwegein, 03/22/2002

EMC, wereldleider in informatie-opslag, heeft de WideSky Developers Suite aangekondigd. Ontwikkelaars krijgen daardoor toegang tot EMC's WideSky middleware. Als onderdeel van de nieuwe suite stelt EMC ook de WideSky SRM-interface (Storage Resource Management) ter beschikking. Daarmee kunnen onafhankelijke softwareleveranciers verschillende functies voor opslagbeheer in hun producten verwerken.

WideSky is EMC's 'vertaaldienst' die softwarebedrijven kunnen gebruiken om hun toepassingen te laten communiceren met de verschillende elementen in een opslagnetwerk. Hiermee beantwoordt EMC aan de behoefte van bedrijven naar een centraal beheer van hun informatiemiddelen en van hun informatie-infrastructuur.

WideSky werd in oktober 2001 geïntroduceerd om ook interfaces te bieden voor heterogene opslag- en netwerksystemen. Softwareleveranciers en andere ontwikkelaars krijgen nu op een consistente manier toegang tot de verschillende onderdelen van een opslagnetwerk en kunnen die onderdelen nu ook consistent beheren. Tot de bedrijven die het WideSky-initiatief ondersteunen, behoren BMC Software, Brocade Communications Systems, Citrix Systems, CommVault Systems, Computer Associates, Legato Systems, McDATA, Microsoft, Novell, Oracle, Precise Software Solutions, Qlogic, Quest Software, SAP, SAS en Sybase.

Volgens Steve Duplessie, analist bij The Enterprise Storage Group, zijn bedrijven "op zoek naar een gemeenschappelijke manier om hun uiteenlopende opslagsystemen te beheren. Met de WideSky-opslagmiddleware beschikken ze over een standaard interface waarmee ze, via de beheerapplicatie van hun keuze, alle onderdelen van hun heterogene opslagomgeving kunnen controleren. In wezen verhullen EMC en zijn partners dus de complexiteit van dat soort omgevingen, zodat bedrijven hun investeringen maximaal kunnen doen renderen."

"We blijven de beheerfuncties van onze Oracle9i database optimaliseren door voort te bouwen op het integratiewerk met EMC's WideSky-middleware," aldus Juan Jones, vice-president van de System Platforms-afdeling van Oracle. "Door onze samenwerking met EMC kunnen onze klanten hun opslagmiddelen doeltreffender beheren, monitoren, optimaliseren en beveiligen."

Bob Muglia, vice-president van de Enterprise Storage-afdeling van Microsoft: "Microsoft en EMC hebben een hechte relatie, gebaseerd op constante vernieuwing en technologische samenwerking. Dat is onze grote klanten steeds ten goede gekomen. Met het oog op het uitbreiden van die samenwerking steunen we het WideSky-initiatief waarmee EMC ondernemingen wil helpen om de verschillende onderdelen van hun opslaginfrastructuur beter te beheren."

Geïnteresseerden kunnen de WideSky Developers Suite verkrijgen via het EMC Developers Program. Dat programma telt meer dan 100 leden, waaronder de meeste grote softwarebedrijven. Het programma geldt als het grootste initiatief op het gebied van open opslagsoftware. Via het programma krijgen leden toegang tot een breed aanbod van ontwikkeltools, interfaces en ondersteuning voor EMC's WideSky-middleware en API's (Application Programming Interfaces).

---
END

---
Over EMC - "Where information lives" - NYSE:EMC Als belangrijkste producent van systemen, software, netwerken en diensten voor de opslag van informatie, levert EMC de informatie-infrastructuur van de nieuwe economie.
Meer info op http://www.emc2.nl en http://emc.com EMC Nederland, Karin van Brakel-Klerk , Edisonbaan 14 B, 3439 MN Nieuwegein, tel.: 030 630 5000,
fax: 030 630 5399, e-mail: klerk_karin@emc.com Nadere informatie voor de redactie:
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel. 020 567 2170, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:EMC0106-1BE7CA