Agalev (Vlaanderen)

P E R S M E D E D E L I N G
Brussel, 22 maart 2002

Hervorming van de vennootschapsbelasting:
geen haastwerk maar goedbecijferde maatregelen na uitvoering van de andere fiscale akkoorden


Tezelfdertijd met de discussies over de begrotingscontrole 2002 zijn er in versneld tempo vergaderingen ter voorbereiding van de hervorming van de vennootschapsbelastingen. Naast de discussies over een aantal principes zijn hierbij ook betrouwbare cijfers onontbeerlijk. De hervorming moet immers gebeuren binnen een budgettair neutraal kader, zoals het regeerakkoord voorziet. Er kunnen hier geen risico's genomen worden, want wat men eventueel te weinig ontvangt is ten nadele van sociale uitgaven. En bij een onzeker economische en budgettaire situatie is waakzaamheid en correctheid geboden.

Tezelfdertijd wijzen de Groenen er op dat het akkoord over de ecoboni en verpakkingsheffing nog altijd op een goedgekeurde, aangepaste tekst wacht. Er is een advies van Europa, er is een advies van de Raad van State, dus staat niets een finalisering en een indiening bij het parlement van een wetsontwerp in de weg. Voor AGALEV en ECOLO moet dit dossier prioritair in de ministerraad afgehandeld worden.

Jef Tavernier, Fractievoorzitter Kamer
Jos Geysels, Politiek Secretaris

---
Agalev Persdienst
Paskal Deboosere, persverantwoordelijke
Brialmontstraat 23, 1210 Brussel
tel (02)219 19 19 fax (02)223 10 90
gsm 0496 567 569
e-mail pers@agalev.be

---
Agalev via InterNet
e-mail persdienst: pers@agalev.be
agalev homepage : http://www.agalev.be/
persteksten : http://www.agalev.be/pers/


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com). Version: 6.0.338 / Virus Database: 189 - Release Date: 14/03/2002