VOL B.V.

PSV-AJAX zondag live op de GSM

Amsterdam, 22 maart 2002 - Het verslag van de cruciale eredivisiewedstrijd PSV-Ajax is komende zondag door middel van innovatieve technologie te beluisteren via de mobiele telefoon. De Voetbalfoon, een nieuwe telefonische nieuwsservice, toont aan hoe goed de tekst-naar-spraak techniek inmiddels ontwikkeld is. In combinatie met internet levert dit een nieuw medium op. De redactionele teksten van de journalisten in de stadions worden via de database van internetsite Voetbal Online naar gesproken zinnen omgezet, zodat deze live op de Voetbalfoon te beluisteren zijn. De voetballiefhebber heeft zo de mogelijkheid via het verkorte telefoonnummer 0900-0701 (70 ct/pm) live wedstrijdverslagen en tussenstanden te beluisteren van de Nederlandse en internationale velden.

In april 1986 ging, op initiatief van de 'Stichting Fijn Langs De Lijn' de eerste Nederlandse voetballijn van start. Het eerste bericht voor deze voetbalnieuwsservice werd ingesproken door Johan Cruijff. Ten tijde van het EK'88 was de voetballijn op haar hoogtepunt. Daarna kreeg de
service te maken met concurrentie van teletekst en kabelkranten.

Sinds die tijd is de behoefte aan voetbalnieuws explosief gestegen. Dankzij de inmiddels in Nederland ruim 11 miljoen beschikbare GSM-toestellen is de telefoon weer een belangrijk medium geworden voor het verspreiden van voetbalnieuws. Het aantrekkelijke van een mobieltje is dat de beller op ieder moment en op iedere plaats het laatste voetbalnieuws kan ontvangen.

Het voetbalnieuws en de verslagen op de Voetbalfoon worden verzorgd door de redactie van Voetbal Online, de best bezochte voetbalsite vanNederland. De innovatieve technologie achter de Voetbalfoon wordtverzorgd door 4tele.com te Waalwijk.

Meer informatie over de Voetbalfoon is te vinden op www.voetbalonline.nl
en www.voetbalfoon.nl.

Noot voor de redaktie :

Voor redaktionele vragen:
Jeannette Deppe
mobiel 06 22 44 0777
email jadeppe@deppe.nl

Voor technische vragen
Kees Kappetijn
mobiel 06 51 19 61 88
email c.kappetijn@4tele.com

22 mrt 02 13:40