Gemeente Westervoort


NIEUWSBERICHTEN

Afvalbrengstation

Aan de Beijerinckweg in Arnhem wordt momenteel een nieuw afvalbrengstation gebouwd. Vanaf het moment van openstelling kunnen ook de Westervoortse inwoners hier terecht. Hierover volgt nog nadere berichtgeving.

Zolang het afvalbrengstation in Arnhem nog niet klaar is, kunt u met uw overtollige huishoudelijke afval terecht bij de gemeentewerf aan Het Ambacht 62 op:

* donderdag: 15.00 uur 17.00 uur

* zaterdag: 13.00 uur 16.00 uur

Daarnaast kunt u terecht bij het Afvalbrengstation-Zuid. Adres: Industrieterrein Overmaat 17 (Arnhem-Zuid). Openingstijden: 09.00 uur tot 17.00 uur. Bij een bezoek aan dit afvalbrengstation is legitimatie verplicht. Meer informatie: ARA NV, Arnhem, tel. (026-)4460490
Extra inzameling tuinafval
Dit voorjaar zullen weer heel wat mensen iets aan hun tuin gaan doen.
Evenals voorgaande jaren zal daarvoor een extra-groeninzameling worden gehouden.

Tuinafval en snoeihout dat niet in de minicontainer past, kunt u op
maandag 15 april 2002(woningen met postcode 6931)
of

op dinsdag 16 april 2001 a.s.(woningen met postcode 6932)
tot uiterlijk 07.30 uur aan de straat zetten.

U hoeft dit vooraf niet te melden.

U dient ervoor te zorgen dat het snoeihout netjes bijeengebonden (met touw, dus niet met ijzer- of nylondraad) en niet in zakken of dozen verpakt is.

Een bundel mag niet zwaarder zijn dan 15 kilo.

Het groenafval wordt door middel van versnipperen en composteren voor hergebruik geschikt gemaakt. Ander materiaal, zoals (geschilderd) afvalhout wordt dan ook niet meegenomen.

Schuldhulpverlening

Geld uitgeven doen we allemaal. Of het nu gaat om de dagelijkse boodschappen of een nieuwe auto; het zakgeld van de kinderen, de huur en alle mogelijke vaste lasten.

Bij veel uitgaven staan we niet stil, omdat ze bijvoorbeeld automatisch worden afgeschreven, of omdat we steeds minder met contant geld betalen en steeds meer pinnen.

Of omdat we op afbetaling zaken kopen waar we op dat moment geen geld voor hebben. Tot we merken dat we meer uitgeven dan we binnenkrijgen. En dan hebben we een probleem.

En dan?
Op de afdeling Sociale Zaken en Arbeidsvoorziening van de gemeente Westervoort kunnen de budgetconsulenten u helpen met uw schuldensituatie die u zelfstandig niet meer kan overzien en oplossen.
Naast een schuldenregeling kunt u bij de budgetconsulent terecht voor budgetadviezen, een ander woord voor het afstemmen van uw uitgaven op uw inkomen. Hierbij zet u, samen met de budgetconsulent, uw inkomsten en uitgaven op een rijtje. U krijgt hierbij een beter inzicht in uw bestedingen en zaken waar u eventueel op kunt bezuinigen.
Uw aanmelding
:
Wanneer U een aanvraag wilt doen voor schuldhulpverlening en/of budgetadvies dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Dit kan telefonisch. U kunt zich hierbij richten tot de budgetconsulenten van de afdeling Sociale zaken en Arbeidsvoorziening van het gemeentehuis. Na uw aanmelding ontvangt u een inventarisatieformulier
De budgetconsulenten zijn iedere werkdag van 09.00 tot 10.00 telefonisch te bereiken via telefoonnummer: 026-3179361.
Collecte

In de week van 31 maart tot 7 april wordt er gecollecteerd voor de Hersenstichting Nederland en het Nationaal Fonds Geestelijke Volksgezondheid.