Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-03-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 14.20 u) Vrijdag, 22 maart 2002

District Kerkrade

Kerkrade; koffie verkeerd
Personeel van een winkelbedrijf aan de Carboonstraat in Kerkrade betrapte afgelopen donderdagmiddag een 34-jarige man uit Kerkrade bij diefstal van een paar pakken koffie. Toen de winkeldief daarmee de winkel uitliep en het winkelpersoneel hem terzake de winkeldiefstal wilde aanspreken, sloeg de verdachte een personeelslid in diens gezicht. De gewaarschuwde politie heeft de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau en maakt proces-verbaal tegen hem op. De verdachte heeft de winkeldiefstal bekend.

Landgraaf; onder invloed
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Hoogstraat in Landgraaf. Bleek dat een 37-jarige automobilist uit Landgraaf met zijn auto een bocht had gemist en met zijn auto midden op de rotonde was gereden en daar in de struiken was beland. Bleek dat de automobilist onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Vaals; gewapende overval
Afgelopen donderdagmiddag omstreeks 12.40 uur vond een gewapende overval plaats op een winkel aan de Maastrichterlaan in Vaals. Twee mannen, waarvan er een was gewapend met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, waren de winkel binnengekomen en eisten geld. Daarbij werd een aanwezig personeelslid geslagen. Beide overvallers liepen met de buit / een geldbedrag naar buiten en stapten in een gereedstaande auto waarvan de chauffeur meteen met beide overvallers er vandoor reed. Er is niet geschoten en er is niemand gewond geraakt. De politie stelt een nader onderzoek in.