Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 22-03-2002 Persbericht district De Leijgraaf

ONDER INVLOED

De politie heeft donderdagavond op de Vondelstraat in Veghel een 42-jarige automobilist uit die plaats aangehouden omdat hij onder invloed reed. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Afgelopen nacht heeft de politie op Zevenhuis in Zeeland een 38-jarige Engelsman aange-houden. De man moest even tevoren volgens zijn eigen verklaring - met zijn auto uitwijken voor een fietser. Het gevolg was dat hij over een slootje reed, een aantal coniferen schepte en vervolgens in een tuin van een bewoner aldaar belandde. De man kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.

VECHTPARTIJ IN VEGHEL

Afgelopen nacht rond 02.00 uur brak op de Markt in Veghel een vechtpartij uit. Aanleiding was het feit dat een inwoner van Veghel voor de lol een wapen had geplaatst tegen het hoofd van een plaatsgenoot, waarna een vechtpartij ontstond waaraan ongeveer zes mensen deelnamen. Na onderzoek door de politie bleek het wapen een ongeladen luchtdrukpistool te zijn. Het wapen is in beslaggenomen. De lezingen van zowel betrokkenene als getuigen wa-ren tegenstrijdig, de politie onderzoekt de zaak.

GEWONDE BIJ AANRIJDING

Bij een aanrijding afgelopen nacht op de Bundersweg in Veghel is een 19-jarige jongen uit Veghel gewond geraakt. Het slachtoffer was passagier van een 22-jarige autobestuurder uit Veghel diede macht over het stuur verloor en met zijn auto achtereenvolgens een boom en een lantaarnpaal raakte. De bestuurder, die ongedeerd bleef, bleek onder invloed te zijn en is door de politie aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal. Het slachtoffer is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel, doch kon na behandeling naar huis.