Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 22-03-2002 Persbericht district Den Bosch

AANGEHOUDEN NA BEDREIGINGEN MET KOKSMESSEN (s-Hertogenbosch)

De politie heeft afgelopen nacht met geweld een 23-jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden nadat hij in een café aan de Parade enkele personeelsleden en een lid van de Koninklijke Marechaussee met twee koksmessen had bedreigd. De verdachte wilde, op aangeven van een portier van het café, de zaak na sluitingstijd niet verlaten. Hij werd na nog een verzoek om weg te gaan uiteindelijk met zachte drang naar buiten gezet. Kort daarop kwam de verdachte terug met twee koksmessen. Hij bedreigde daarmee meerdere personeelsleden waaronder twee portiers. Personeel zag kans twee toe-valligerwijs over de Parade surveillerende leden van de Kon. Marechaussee in te seinen. Toen zij in het café een kijkje gingen namen werd een van op korte afstand ook door de ver-dachte bedreigd. Vervolgens verschenen er meerdere politiemensen in het café maar die konden vanwege de gevaarzetting niet onmiddellijk in actie komen. De verdachte ging uit-eindelijk naar buiten maar was totaal door het lint en zwaaide nog steeds met de messen. Vervolgens is een diensthond ingezet die op de man werd gesteld, die enkele keren op het lichaam van de verdachte beet. Die liet daarbij een van de messen vallen. Vervolgens is de verdachte met pepperspray bespoten waarna hij ook het tweede mes liet vallen. Hij is daarna aangehouden en ingesloten in de politiecel.

AANGEHOUDEN NA WINKELDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is op de Barbaraplaats een 18-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aange-houden op verdenking van winkeldiefstal. Zij was samen met een andere vrouw in een plas-tic tas aan het rommelen. Surveillerende agenten zagen dat zij een klerenhangertje weggooi-den en gingen naar het tweetal toe. Een van hen wist te ontkomen. In de tas werd onbetaalde kleding ter waarde van 309 aangetroffen afkomstig van een kledingzaak in het centrum van s-Hertogenbosch. De verdachte is ingesloten.

AANGEHOUDEN OP VERDENKING VAN WONINGINBRAAK (Nieuwkuijk)

Donderdagmiddag heeft de politie in zijn woning in Nieuwkuijk een 30 jarige man aan-gehouden. Hij wordt er van verdacht in het weekeinde van 18 tot 21 januari j.l. te hebben ingebroken in een nog niet bewoonde woning in Haarsteeg. Daarbij zijn onder meer enkele lampen, een compleet bed met nachtkastjes, een tv. en een videorecorder weggenomen. In de woning van de verdachte is een deel van de gestolen goederen aangetroffen.

WINKELDIEVEGGE (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is in een winkel aan Achter het Stadhuis een 22-jarge vrouw uit Tilburg aangehouden. Zij had voor een bedrag van ruim 327,00 aan diverse goederen weggenomen zonder te betalen. De vrouw is door de politie gehoord en later op de avond in vrijheid ge-steld.

AUTODIEFSTAL (Heusden)

Afgelopen nacht is vanaf de Ridderstraat in Heusden een grijze personenauto van het merk Daewoo, voorzien van het kenteken 78-DH-DK gestolen.

GESTOLEN AUTO UITGEBRAND (Vlijmen)

Aan de Vliedbergweg in Vlijmen is een totaal uitgebrande Volkswagen Golf aangetroffen. De auto was woensdag gestolen vanaf het Zuidoosterfront in s-Hertogenbosch.

TOEZICHTHOUDER VOOR DE SOKKEN GEREDEN (s-Hertogenbosch)

Een 42-jarige man uit Papendrecht, belast met toezicht op het parkeren rondom de Brabant-hallen is donderdagavond door de bestuurder van een personenauto voor de sokken gereden. De bestuurder mocht een parkeerterrein niet meer op omdat dat vol was. De automobilist weigerde de aanwijzing op te volgen en reed vervolgens tegen de op de weg staande toe-zichthouder Die liep twee zeer pijnlijke knieën op. Later op de avond deed de man aangifte bij de politie. Hij had het kenteken en merk van de auto opgenomen. De politie stelt een on-derzoek in.

MAN MET HARD DRUGS

De politie heeft vanmiddag op de Stationsweg in den Bosch een 28-jarige man aangehouden. Fietsende agenten zagen dat de verdachte, die geen vast woonadres heeft, iets in zijn sokken stopte. Na controle bleken dat zes bolletjes cocaïne te zijn. De hard drugs zijn in beslagge-nomen, de man kreeg proces-verbaal.

AUTO WEG

Tussen woensdagmiddag en vrijdagmorgen is op de van Ruusbroecstraat in Den Bosch een auto gestolen. Het betrof een zwarte Audi, kenteken TK-76-DB.