Auto weg na inbraak Katwijk (D1)
Bij een woninginbraak aan de Zeeweg in de nacht van vrijdag 22 maart werd een auto van de bewoners ontvreemd. Men kwam de woning binnen door een bovenlicht te forceren. Uit de woning werd onder andere een televisie en een tas met diverse goederen waaronder een autosleutel weggenomen. Vervolgens werd ook de auto meegenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Het voertuig staat inmiddels gesignaleerd.

Woninginbraak Leiden (D4)
In een woning aan de Utrechtse Veer is vrijdag 22 maart ingebroken.De bewoner was 's ochtends weggegaan en ontdekte bij terugkomst rond 13.00 uur dat de voordeur was opengebroken. De woning was doorzocht en er zijn onder andere creditcards meegenomen.

Man aangehouden na uiten bedreigingen agenten Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
De politie heeft op donderdag 21 maart omstreeks 16.00 uur een 36-jarige Nieuwerkerker aangehouden nadat hij bedreigingen had geuit tegen agenten. Eerder die middag had de Nieuwerkerker herhaaldelijk gebeld naar de alarmcentrale 112 zonder dat hiervoor enige noodzaak was. Daarbij schold hij medewerkers van de centrale uit. Toen agenten de man proces verbaal wilden aanzeggen in verband met misbruik van het alarmnummer bedreigde hij deze zowel verbaal als fysiek. Toen agenten de man wilden aanhouden pleegde hij verzet en bleef hij bedreigingen uiten. De Nieuwerkerker kon even later worden aangehouden nadat assistentie was ingeroepen. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Controle overlast Gouda (D2)
De politie heeft op donderdag 21 maart gecontroleerd op overlast in de Lem Dulstraat, het Stationsplein, de Kleiweg, de Markt, het Oranjeplein, de Winterdijk en de St. Jansbrug. Met uitzondering van fietsers op de Kleiweg was het rustig. Er werden in totaal tien processen verbaal uitgeschreven aan fietsers.

--- einde berichten ---