ABN AMRO



Amsterdam, 22 maart 2002

Wijzigingen in Raad van Commissarissen ABN AMRO

ABN AMRO maakt bekend dat de Raad van Commissarissen heeft besloten de heer A.C. Martinez per 2 mei 2002 als nieuw lid van de Raad te benoemen. De heer Martinez is oud-voorzitter en CEO van Sears, Roebuck & Co., Inc. en oud-voorzitter van de Board of Directors van de Federal Reserve Bank of Chicago.

Per 2 mei 2002 zullen mr. H.B. van Liemt en S. Keehn aftreden als commissaris. De heer Van Liemt is 11 jaar lid van de Raad van Commissarissen geweest, waarvan twee jaar als Vice-voorzitter. De maximale zittingstermijn is 12 jaar, maar de heer Van Liemt heeft besloten zich niet voor een periode van één jaar herbenoembaar te stellen. De heer Keehn, die 6 jaar lid van onze Raad is geweest, bereikte in 2001 al de leeftijdsgrens van 70 jaar. Op ons verzoek aanvaardde hij vorig jaar een herbenoeming voor één jaar.

Jhr. mr. A.A. Loudon en A. Burgmans treden per 2 mei 2002 periodiek af. De Raad van Commissarissen heeft hen bij besluit van de vergadering van 22 maart 2002 opnieuw benoemd. In diezelfde vergadering werd besloten de heer ir. M.C. van Veen te benoemen tot opvolger van de heer Van Liemt als Vice-voorzitter.

"Wij zijn ervan overtuigd dat de heer Martinez met zijn ruime ervaring als CEO in de Verenigde Staten, zijn sterke verbondenheid met de Chicago-regio en zijn grote kennis van de Amerikaanse financiële markten een waardevolle bijdrage aan het werk van onze Raad zal leveren. Onze dank gaat uit naar de heer Van Liemt, die met veel wijsheid en op innemende wijze een uiterst waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de werkzaamheden van onze Raad. Ook de heer Keehn zijn wij dank verschuldigd voor zijn specifieke deskundigheid en grote ervaring. Hij was een zeer gewaardeerd en actief lid van de Raad van Commissarissen", aldus de heer Loudon, Voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Door de bovengenoemde mutaties is het aantal leden van de Raad van Commissarissen verminderd van twaalf tot elf. De Raad is thans als volgt samengesteld: jhr. mr. A.A. Loudon (Voorzitter), ir. M.C. van Veen (Vice-voorzitter), mr. W. Overmars, prof. ir. W. Dik, drs. C.H. van der Hoeven, A. Burgmans, mw. drs. L.S. Groenman, D.R.J. Baron de Rothschild, mw. Drs. T.A. Maas-de Brouwer, mr. P.J. Kalff en A.C. Martinez.



ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

Tel. 020 628 89 00
Fax. 020 629 54 86

Please read our disclaimer.
Copyright © 1998-2002 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.