Korps: Limburg-Noord, plaats: Veno 22-03-2002 Mediabericht 22 maart 14.50 uur

Leunen Grote hennepplantage opgerold

LEUNEN De politie heeft donderdag een hennepplantage aangetroffen in een loods aan de Sint Catharinastraat. De plantage is geruimd en de goederen in beslag genomen. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Agenten kregen na controle rondom de betreffende loods het vermoeden dat er hennep in werd gekweekt. De eigenaar bleek deze loods te hebben verhuurd aan een inwoner van buiten Leunen. Hierop werd de deur van de loods geforceerd en de kwekerij aangetroffen. In de loods die 10 m. breed is en 40 m. diep, werden 4340 planten met een hoogte van 40 à 50 cm aangetroffen, met daarboven 199 assimilatielampen. Na overleg met de officier van justitie werden alle planten vernietigd en de lampen met de andere apparatuur als ventilatoren, filters e.d. in beslag genomen. De verwachte opbrengst van deze kwekerij bij volgroeide planten wordt geschat op ruim 200.000 Euro.

Venray Winkeldiefstal

VENRAY Een 39-jarige inwoner van Venray is donderdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal in een kledingzaak aan de Grotestraat. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een dagvaarding in het kader van snelrecht. De man werd door personeel in de kledingzaak betrapt bij het wegnemen van een aantal poloshirts, waarna hij wegrende. Buiten werd de man achterna gezeten door personeel van de winkel, bijgestaan door een stadswacht, die de verdachte aanhield en aan de politie overdroeg. Hij bleek tevens in zijn tas nog enkele aftershaves te hebben, die hij bij een drogisterij had weggenomen. De waarde van de gestolen goederen bleek 72,00 te bedragen.

Venray Bedreiging

VENRAY Negen meisjes uit Vierlingsbeek en Mill in de leeftijd van 12 jaar zijn donderdagmiddag door een groepje van drie anderen bedreigd, waarbij de laatsten een mes gebruikten. Drie van de negen meisjes hebben aangifte gedaan. De politie onderzoekt de bedreiging die plaatsvond omstreeks 16.15 uur op de hoek van de Raadhuisstraat en de Hofstraat. De eerste ontmoeting van beide groepen vond plaats bij het porstkantoor, waar over en weer werd gescholden. De aanleiding van de onrust tussen beide meidengroepen is niet bekend.