Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 22-03-2002 Mediaberichten 21 maart 17.30 uur (voorlopig laatste)

Weert Diefstal opvallende motoren

WEERT Een drietal opvallende motoren zijn afgelopen nacht uit een autobedrijf aan de Overweertstraat gestolen. De waarde van de motoren is niet bekend. De inbraak heeft afgelopen nacht plaatsgevonden doordat de daders een raam vernielden. Via het vernielen van het slot van de poort werden de motoren aan de voorzijde van het bedrijf meegenomen. Twee zogenaamde enduro-motoren van het merk KTM in een oranje kleur verdwenen, terwijl als zeer opvallende motor een crossmodel, eveneens oranje van kleur, werd meegenomen, waarvan de uitlaat een opvallend model heeft. Op deze motor zitten een groot aantal stickers. Ook zit er een opvallende hoes over het zadel. Daarbij zijn twee opvallende helmen van het merk Lazer, voorzien van veel chroom, weggehaald.

LIMBURG-NOORD 19 dronken bestuurders

LIMBURG-NOORD - De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week negentien automobilisten en één bromfietser betrapt die met drank op achter het stuur zaten. De dronken bestuurders zijn betrapt bij controles in Tungelroy, Venlo, Weert, Eind, Horst, Venray, Nederweert, Leveroy, Beegden, Middelaar, Molenhoek, Horn, Heythuysen, Hunsel, Blerick, Echt, Belfeld, Roermond, Posterholt en Gennep.

TUNGELROY Op de Bisschop Moorsstraat heeft de politie een 43-jarige automobilist uit Tungelroy aangehouden voor rijden onder invloed. De politie betrapte de man daar met veel teveel drank op achter stuur. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd.

ECHT Op de Prins Bernhardstraat heeft de politie een 21-jarige automobilist uit Posterholt betrapt met teveel drank op achter het stuur. Een politiesurveillance kwam de man tegemoet op de Molenstraat. Hij reed met hoge snelheid vanaf de Nieuwe Markt het kruisingsvlak op. De surveillance kon een frontale aanrijding daarbij maar net voorkomen. Bij een daaropvolgende controle bleek dat de man teveel gedronken had. Hij kreeg een boete van 190,00 en een rijverbod van 2 uur opgelegd.

De overige bestuurders kregen rijverboden van 1 tot 7 uur.

LIMBURG-NOORD - 1074 bekeuringen bij snelheidscontroles

LIMBURG-NOORD - De politie heeft bij snelheidscontroles in Nederweert, Venlo en Weert 1074 bekeuringen uitgedeeld.

NEDERWEERT - Op de Venloseweg zijn tussen 5 maart en 21 maart 790 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 10160 gecontroleerde voertuigen is niet bekend.

VENLO Op de Karel van Egmondstraat zijn donderdagmiddag 88 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 512 gecontroleerde voertuigen bedroeg 81 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 115,00.

WEERT Op de Ringbaan Noord zijn donderdagmiddag 196 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1082 gecontroleerde voertuigen bedroeg 113 km/uur waar maximaal 70 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 245,00.

LIMBURG-NOORD 13 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD - De politie heeft bij verkeerscontroles in Nederweert-Eind, Echt en Meijel dertien bekeuringen uitgedeeld.

NEDERWEERT-EIND Op het Eind zijn donderdag zes automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

ECHT Op het kruispunt met de Rijksweg / Houtstraat zijn vrijdagmorgen twee automobilisten bekeurd voor rijden door rood licht.

MEIJEL Op de Jan Truijenstraat zijn donderdagmiddag vijf automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Venlo Ruim 2500,00 boete uitgedeeld
VENLO Afgelopen week heeft de politie in het kader van Hektor drie personen een boete opgelegd voor totaal 2570,00 en twee inwoners van Venlo een verblijfsontzegging voor het centrum. Een man van 45 en een vrouw van 38 jaar uit het Duitse Essen kregen een boete van elk 1200,00 voor de aankoop van 100 en 120 gram hashish. De verdovende middelen werden in beslag genomen en de boete zal voor 9 april betaald moeten zijn. Een 25-jarige inwoner van Kamp-Lintfort (D) kreeg een boete van 170,00 voor de aankoop van een plak hashish van ruim 60 gram. Deze werd in beslag genomen.