Provincie Groningen

Groningen, 21 maart 2002 Persbericht nr. 45

Uitnodiging

Presentatie slotpublicatie "heel de buurt" op 22 maart a.s.

Mede namens de gemeenten Groningen en Hoogezand-Sappemeer en het Ontwikkelingsinstituut Zorg en Welzijn nodigt de Provincie Groningen u uit voor de presentatie van de slotpublicatie van het landelijke ontwikkelingsproject "Heel de Buurt" op vrijdag 22 maart 2002. De presentatie vindt vanaf 15.00 tot 17.00 uur plaats in de Singelzaal van het gebouw van de Hanzehogeschool aan de Radesingel 6 (naast de R.K. Jozefkerk) te Groningen.

Het programma o.l.v. dagvoorzitter Eddy van Hierden (directeur POZW):

15.00 uur

ontvangst;

15.15 uur

welkomstwoord door gedeputeerde Henk Bleker voor Welzijn, Zorg en Sport;

15.25 uur

een korte toelichting op het project in Corpus den Hoorn door projectleider Jasper Schaaf en het project in Hoogezand-Midden door projectleider Renée Blaauw;

16.00 uur

de mening van enkele direct betrokkenen;

16.20 uur

de samenwerking van de overheden door projectcoördinator Lukas Westra;

16.30 uur

gedeputeerde Henk Bleker overhandigt de eerste slotpublicatie "Heel de Buurt" aan de nieuwe directeur-generaal van het ministerie van VWS de heer van Gastel;

16.40 uur

slotwoord door gedeputeerde Henk Bleker;

afsluiting met een hapje en een drankje.

In de provincie Groningen werden twee van de tien landelijke ontwikkelingsprojecten wijkgericht werken uitgevoerd in de wijken Corpus den Hoorn (Groningen) en Hoogezand-Midden (Hoogezand-Sappemeer). De projecten zijn uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de jaren 1998 tot 2002.

De projecten in de provincie Groningen zijn gesteund door VWS, de Provincie Groningen, de gemeenten Groningen en Hoogezand-Sappemeer. De projecten hebben een herkenbare uitwerking gegeven aan het beleidskader Lokaal Sociaal Beleid van het ministerie van VWS. Belangrijke doelen die behaald zijn, zijn het vergroten en versterken van de bewonersparticipatie, een verbeterde samenwerking tussen professionele instellingen en organisaties en het ontwikkelen van functie als regievoerder door de gemeenten.

De resultaten van "Heel de Buurt" zullen een bijdrage leveren aan het Provinciale G6-programma, waarin de Provincie Groningen en de gemeenten Delfzijl, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Veendam en Winschoten samen werken aan oplossingen voor stedelijke problematiek.

Noot voor de pers: Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Joske Kluvers, afdeling Bestuurscontacten, 050 - 316 41 39. De slotpublicatie " Heel de Buurt", bestaande uit drie delen is aan het einde van de vrijdagmiddag beschikbaar op bovengenoemde locatie. Vanaf 25 maart kan de publicatie aan u worden toegezonden.