Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam


592. Nog geen beslissingen over toekomst Papegaai

22 maart 2002

Tot op heden is er nog geen enkel besluit is gevallen over de bestemming van de lokatie van zwembad De Papegaai. Dit meldt het dagelijks bestuur van de deelgemeente Hoogvliet naar aanleiding van berichten in de pers en mailings van het sportinstituut De Korte.

Voordat over de toekomst van het onlangs afgebrande zwembad besluiten kunnen worden genomen, moet er helderheid zijn over een aantal technische en verzekeringszaken. Onderzoeken hierover lopen nog. Het dagelijks bestuur is zich er van bewust dat er een verschillende zaken tegelijk spelen die om een oplossing vragen. Te denken valt daarbij aan de parkeerproblematiek, de uitbreidingsaanvraag van De Korte, het zo spoedig mogelijk terug bouwen van een zwembadvoorziening ten behoeve van schoolzwemmen, SCOM, de watervrienden en recreatiezwemmers.
Alvorens welk besluit dan ook te nemen zal het dagelijks bestuur naar goed Hoogvliets gebruik met alle partijen en belanghebbenden aan tafel gaan. Indien mogelijk en gewenst kunnen er wel tijdelijk zaken geregeld worden, zonder dat die zaken een claim leggen op besluiten die nog genomen moeten worden.