Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Overleg Security Check: 2e fase centraal

Het overleg met Security Check op 21 maart was vooral bedoeld als eerste ronde voor de eigen CAO.

De agenda zag er uiteindelijk anders uit. Er is vooral gesproken over de Adviesaanvraag voor de 2e fase. Naast de organisatiewijziging zelf is er immers ook sprake van het verlies van 22 voltijdbanen. Ook kunnen collegas te maken krijgen met inkomensdaling. Bij toewijzing aan een filter met beperkte openingstijden en door wisseling van werktijden kan het inkomen dalen door verandering van toeslagen. Een probleem waarin, volgens de Dienstenbond CNV uw werkgever dient te voorzien.

Sociale Paragraaf
Concreet zal aan de Adviesaanvraag voor de 2e fase een sociale paragraaf worden toegevoegd. Deze paragraaf komt tot stand in overleg tussen bonden en Security Check. Op korte termijn zal Security Check voorstellen doen. Kort daarop zal de Dienstenbond CNV met u deze voorstellen bespreken. Op 8 april as. staat een eerste onderhandelingsronde gepland met Security Check over deze sociale paragraaf.

Naast CAO en adviesaanvraag is uitvoerig stilgestaan bij de (toekomst van) de DCP-taak en de ontwikkelingen rond de luchtvaartwet.

CAO-overleg
Security Check kon ons nog geen voorstellen presenteren voor de nieuwe CAO. Het betekent dat het CAO-overleg is uitgesteld tot 25 april as. Het betekent ook, dat er voor ons (veel) ruimer de gelegenheid is om voorstellen in te dienen.

Er zijn nog maar weinig reacties binnengekomen op de oproep aan leden (14 maart jl.) om suggesties te doen voor aanpassing van de CAO Security Check. Maak van de gelegenheid gebruik om als lid onderwerpen aan te dragen! Als u geen reactieformulier meer heeft, stuur dan uw suggesties naar:

Dienstenbond CNV
Antwoordnummer 1600
2130 VN Hoofddorp
fax: 023-565 01 50

Per email kan ook: h.gerding@cnvdibo.nl.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Harry Gerding, tel: 023 - 565 10 52. Email: h.gerding@cnvdibo.nl.

Hoofddorp, 22 maart 2002.