LAD stelt SBOH ultimatum

Een aantal weken geleden stuurde de LAD de huisartsen in opleiding (haio's) een circulaire om ze te informeren over de moeizame onderhandelingen met SBOH, de Stichting Beroepsopleiding tot Huisarts, over de nieuwe CAO SBOH. SBOH wil namelijk niet akkoord gaan met de inzet van de LAD voor een salarisverhoging van 4,5% voor de haios. SBOH biedt slechts een salarisverhoging van 2,25%, zonder verhoging van de eindejaarsuitkering.

Haios willen actie!
Omdat 2,25% echt te weinig is, is de LAD bereid om actie te ondernemen als SBOH niet met een beter bod komt. Om te peilen of de haios ook bereid zijn tot actie, was bij de circulaire een antwoordkaart gevoegd waarop de haios konden aangeven tot welke actievorm ze bereid waren. Uit de reacties bleek dat de haios het salarisaanbod onacceptabel vinden en dat zij bereid zijn tot actie indien SBOH niet met een beter en reëler bod komt.

10 april: SBOH moet beslissen
De LAD heeft SBOH een ultimatum gesteld om vóór 10 april te komen met een beter salarisbod en om de onderhandelingen over de CAO SBOH voor 2002 te heropenen. Als hier niet op wordt ingegaan, dan zal de LAD in samenspraak met LOVAH en de haios acties voorbereiden.

© copyright 2002 LAD home