Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Representatie

Wethouder H. van der Heijden is op zondagmiddag 7 april aanwezig bij het eerste lustrumconcert van Het Zwanentranen Koor Etten-Leur in het Trouwkerkje.

Burgemeester J. van Agt verricht op donderdag 18 april samen met korpschef Van Zunderd de officiële heropening van het verbouwde politiebureau. Wethouder mevrouw M. Donders-de Leest en wethouder H. van der Heijden zijn hierbij aanwezig.

Trouwkerkje

Burgemeester en wethouders hebben aan Vrouwenkoor Giocoso, het Princenhage's Mannenkoor en het Gemengd koor "De Brande" toestemming verleend om op respectievelijk zondag 10 november, zondag 18 december en zondag 22 december het Trouwkerkje te mogen gebruiken voor het geven van een concert.

Collecte

De Hersenstichting Nederland heeft van het b en w-college toestemming gekregen om in de week van 31 maart tot en met 6 april een collecte te houden.

Aanleg bushalten Vosdonk

Het b en w-college gaat akkoord met de aanleg van twee bushalten langs het zuidelijk deel van de Vosdonk. De BBA en bedrijven op Vosdonk hebben hier regelmatig om gevraagd. De buslijnen 112 en 98 lopen via de Vosdonk. Onlangs is langs de oostzijde van de Vosdonk (tussen de rijksweg en de Lokkerdreef) een opstelplaats met een informatiebord ingericht. Deze plaats kan als bushalte worden gebruikt. Aan de westzijde van Vosdonk is eveneens ruimte voor de aanleg van een bushalte. De BBA heeft al positief gereageerd op het voorstel. Ook de provincie heeft geen problemen met de aanleg en overname van de bushalten.

Benoeming leden Commissie Bezwaar en Beroep P&O-aangelegenheden

Burgemeester en wethouders hebben de heer A. van de Weerden benoemd als voorzitter van de Commissie Bezwaar en Beroep P&O-aangelegenheden. De heren M. Hissel en A. Dirksen zijn benoemd als lid. Tevens zijn twee plaatsvervangers aangesteld.

Tijdelijke uitbreiding project schuldhulpverlening

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met het verzoek van St. De Markenlanden om een uitbreiding van twintig uur per week voor het jaar 2002 om de wachtlijst in het kader van de schuldhulpverlening weg te werken. Om de wachtlijsten binnen de schuldhulpverlening zo klein mogelijk te houden, heeft de St. De Markenlanden hiervoor vanuit haar reguliere formatie Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) tien uur per week ingezet. Hierdoor gaan er wachtlijsten ontstaan voor het AMW. Van de extra inzet van twintig uren per week, gaan er nu tien terug naar het AMW en tien uren worden ingezet om de wachtlijst weg te werken.

Asielzoekerscentrum

Conform het advies van de commissie voor bezwaar- en beroepschriften, heeft het b en w-college besloten om zes afzonderlijk ingediende bezwaren gericht tegen diverse besluiten over het Asielzoekerscentrum, ongegrond te verklaren. De verwachting van het college is dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) binnenkort begint met de voorbereidingen rondom de bouw van het Asielzoekerscentrum aan de Streek.

Subsidiebijdrage voor 3VO

Burgemeester en wethouders hebben positief beslist op het verzoek van 3VO om een subsidiebijdrage van 9.809,- voor uitvoering van de activiteitenbegroting 2002. De helft van dit bedrag kan gedeclareerd worden bij de provincie. De laatste jaren is geprobeerd het accent van het verkeersveiligheidsbeleid te verschuiven in de richting van projecten waarmee het verkeersgedrag van weggebruikers wordt beïnvloed. Ook in het GVVP wordt hierop aangedrongen. In een nader overleg met 3VO zullen de kaders voor subsidieverzoeken voor 2003 en volgende jaren bepaald worden.

Fietstrap Hoge Vaartkant

Het b en w-college wacht met het nemen van een besluit over het al dan niet handhaven van de fietstrap aan de Hoge Vaartkant tot de bouwactiviteiten in die omgeving zijn afgerond. Naar verwachting is dit over ongeveer een jaar het geval. Tijdens de bouwwerkzaamheden wordt een alternatieve fietsroute bevorderd. Bij het woonrijpmaken zal te zijner tijd worden bekeken of het noodzakelijk/wenselijk is een fietspad tussen de bebouwing te realiseren.