Gemeente Breukelen



Actueel / Nieuws

ROADBLOCKER PORTENGEN WERKT WEER
Vanaf vrijdag 22 maart is de road-blocker Portengen weer in werking tijdens de ochtendspits.

Weggebruikers doen er goed aan hiermee rekening te houden. De roadblocker werkt als volgt: Een staande massief betonnen gevarendriehoek blokkeert de doorgang. Bij nadering van een auto, motor of vrachtwagen, zinkt de driehoek in het wegdek om na het passeren weer omhoog te klappen. Daarmee ontstaat een korte pauze tussen voorbijrijdende voertuigen wat de verkeersdosering ten goede komt.

OVERLEG MET KABELEXPLOITANT CASEMA

Aanhoudende klachten over slechte ontvangst en het regelmatig wegvallen van het kabelsignaal waren voor de gemeente aanleiding om contact te zoeken met Casema. Deze kabelexploitant is verantwoordelijk voor de centraal antenne-inrichtingen in onze gemeente. Op 21 maart sprak burgemeester Dales met de accountmanager van Casema die verantwoordelijk is voor Breukelen e.o. Dat resulteerde in een aantal toezeggingen.

Zo zal er op korte termijn actie worden ondernomen om de ontvangst te verbeteren. Ook een kabelnet van wat oudere datum, zoals in Breukelen, moet een goede ontvangstkwaliteit bieden.

De recente storingen hebben geleid tot afspraken voor een betere afhandeling binnen Casema waarmee men verwacht dat problemen voortaan sneller verholpen zullen worden.

De veel gehoorde wens om internet via de kabel mogelijk te maken, zal helaas niet op korte termijn gehonoreerd kunnen worden. Vervanging van het bestaande kabelnet zit wel in de planning maar een termijn durfde de Casemamanager niet te noemen.

Wat wél concreet werd toegezegd, is een betere bereikbaarheid voor klachten en storingsmeldingen en een zorgvuldige afhandeling van brieven, telefoontjes en mail.

Via periodiek overleg zullen gemeente en Casema de vinger aan de pols houden om herhaling van de situatie in de afgelopen periode te voorkomen.

Tot slot: het telefoonnummer van de klantenservice is 030 289 03 04, voor storingsmeldingen belt u 030 289 80 80 en uw e-mail stuurt u naar utrecht@office.casema.nl.



INVOERING 30 KM-ZONE MOET OUD AA VEILIGER MAKEN

Snelheidsdrempels, 30 km-zone, kanalisatiestrepen bij de fietsoversteek Oud Aa: maatregelen die op korte termijn een einde moeten maken aan de onveilige verkeerssituatie op Oud Aa. In augustus volgt de aanleg van de pleindrempel Portengense Zuwe - Oud Aa. Overleg met politie, rijk en provincie moet zicht geven op de mogelijkheden om via verscherpte controle, een andere afstemming van de verkeerslichten ter plaatse, aanpassing van de voorrangsregels en dergelijke de overlast van het verkeer voor bewoners, wandelaars en fietsers verder terug te brengen.

Het College besloot op 19 maart tot deze maatregelen en overleginitiatieven omdat men mét de bewonersgroep Oud Aa van mening is dat de situatie veel te gevaarlijk is. Oud Aa dreigt het slachtoffer te worden van het toegenomen verkeersaanbod vanuit westelijk van de A2 gelegen woongebieden, de veranderingen rond de aansluiting op de A2 en de weg- en bouwwerkzaamheden die in het gebied worden uitgevoerd door Rijkswaterstaat en Railinfrabeheer. Gericht ingrijpen moet een einde maken de onveilige situatie en verkeersoverlast voor bewoners. En daar is haast mee, daar zijn bewoners en gemeente het over eens.

Verdere aanpassingen in voorbereiding

Bij deze eerste reeks van maatregelen blijft het niet. De gemeente is inmiddels in overleg met het Rijk, de provincie, Railinfrabeheer en de politie. Alle partijen delen de opvatting dat verbeteringen nodig zijn en hebben te kennen gegeven constructief te willen meedenken en werken aan een veiliger situatie. Daar is echter wel enige tijd mee gemoeid.

Met de bewonersgroep Oud Aa is afgesproken, dat er regelmatig geteld wordt tijdens de ochtendspits om de ontwikkeling in het verkeersaanbod te kunnen volgen. Zodra de snelheidsremmende en ontmoedigingsmaatregelen werken, zal na enkele weken het tellen beginnen.

Ook zal de gemeente de bewoners op de hoogte houden van de resultaten van het overleg over aanvullende maatregelen. Hopelijk lukt het om met vereende krachten een voor alle partijen bevredigende situatie te bereiken.

DIGITAAL BREUKELEN GESTOLEN
Dat
www.breukelen.nl een succes is, was ons al bekend. Maar dat het enthousiasme zo ver gaat dat zelfs ons plaatsnaambord onweerstaanbaar is, verrast ons.

Sinds de gemeentelijke open dag van 23 februari was het voor iedereen duidelijk die via de rotonde Breukelen aandeed: een digitaal dorp en dat willen ze weten.

Het blauwe bord met daarop
www.breukelen.nl. was een presentje van het bedrijf dat onze website heeft ontworpen. De burgemeester nam het in ontvangst op de nieuwjaarsreceptie bij de officiële doopplechtigheid. De rotonde aan de Straatweg leek ons een waardige plaats voor een bijzonder plaatsnaambord.

En dat het bijzonder was, dat is nu wel gebleken. Stevige palen en goed gemonteerd met grote bouten hebben diefstal niet kunnen verhinderen.

Vorige week nog gedecoreerd met een reeks kleerhangers, stond het bord dit weekend opnieuw in het brandpunt van de belangstelling. Nu konden onverlaten de verleiding niet (langer?) weerstaan en hebben het bord gestolen.

Beneden de maat, zo vinden wij van de gemeente en met ons vele anderen.

Uiteraard hebben we aangifte gedaan maar verder rest ons niet anders dan de dieven te vragen: als jullie uitgekeken zijn op ons bord, breng het dan terug. Gooi het niet in de Vecht of Amsterdam-Rijnkanaal maar gun het de inwoners van ons dorp.