Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 22-03-2002 3e Persbericht van vrijdag 22 maart 2002

Berichten uit de regeio

Eindhoven: Zakkenrollen
Vanmiddag tussen 13.30 uur en 15.00 uur is een 53-jarige inwoonster van Purmerend op de Rechtestraat, het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie van de vrouw werd uit haar handtas weggenomen. In de portemonnaie zaten enkele pasjes en 85 euro.

In de Heuvelgalerie werd vanmiddag omstreeks 16.00 uur, de portemonnaie van een 34-jarige inwoonster van Weert uit haar rugzak weggenomen. In de portemonnaie enkele pasjes een rijbewijs en ongeveer 12 euro.

Tussen 15.30 uur en 16.00 uur werd, vanuit een winkel aan de Hermanus Boexstraat, de handtas van een 19-jarige vrouw uit Weert weggenomen toen zij aan het schoenen passen was. In de tas enkele pasjes een OV jaarkaart, GSM, paraplu en een sleutelbos.

Op de Rechtestraat is vanmiddag omstreeks 15.00 uur, een 37-jarige inwoonster van Geldrop het slachtoffer geworden van en zakkenroller. Uit de rugzak van het slachtoffer werd haar portemonnaie met daarin 50 euro, enkele pasjes en een rijbewijs, weggenomen.

Van een 46-jarige vrouw uit Tilburg is vanmiddag omstreeks 15.00 uur op de Markt haar portemonnaie uit haar tas weggenomen. In de portemonnaie een parkeerkaart, drie bankpasjes en ongeveer 120 euro.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Bij een verkeerscontrole op de Sterrenlaan zijn vandaag 8 processen verbaal opgemaakt. 1 voor het rijden op een onverzekerde bromfiets 1 voor het besturen van een bromfiets zonder dat men 16 jaar is 3 bromfietsers omdat zij geen helm droegen 1 vanwege overschrijding van de snelheid en 2 vanwege een te hoge constructie snelheid.

Eindhoven: Onder invloed
Vrijdagavond om 19.35 uur is op de Hastelweg een 58-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man bleek zijn voertuig onder invloed te besturen. De ademanalyse gaf een alcoholpercentage van 0,95 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 3 uur.

Helmond: Zakkenrollen
Op de Markt is vanavond omstreeks 18.30 uur een 26-jarige Helmonder het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie met daarin een paar honderd euros en enkele pasjes en een rijbewijs werd uit de achterzak van de man weggenomen.