Ingezonden persbericht

Dordrecht, 22 maart 2002

PERSBERICHT

College onderhandelingen gaan verder, weer zonder GroenLinks

De college onderhandelingen van de drie zittende college partijen PvdA, VVD en CDA met ECO_Dordt zijn stuk gelopen op een verdere uitbreiding van de regeling voor de gedupeerden van paalrot.

GroenLinks vindt het jammer dat hierdoor de kans op een college die de verkiezingsuitslag recht doet wel erg klein wordt. Door GroenLinks in eerste instantie al buiten de besprekingen te laten hebben zowel de drie zittende collegepartijen, als ECO-Dordt, GroenLinks geen kans gegeven om te werken aan een vernieuwend college die de verkiezingsuitslag recht doet.

De lijsttrekker van de PvdA, Cok Sas heeft aangegeven dat de drie zittende college partijen nu met de Christenunie - SGP verder willen praten over collegevorming. Een links college is nu weer op afstand gezet. Blijkbaar kiest ook de PvdA niet voor een progressief college.

GroenLinks is van mening dat nu een college met ECO-Dordt niet meer tot de mogelijkheden hoort GroenLinks uitgenodigd moet worden om tot een collegeprogramma te komen. GroenLinks wil nu met PvdA, VVD en CDA een college vormen. GroenLinks maakte immers al deel uit van het college en is met haar vier zetels bij de verkiezingen gelijk gebleven. Inhoud van de verkiezingsprogramma's en de verkiezingsuitslag blijven daarbij voor GroenLinks de uitgangspunten.

Voor een toelichting op dit persbericht kunt u terecht bij de GroenLinks fractie Yvonne van den Berg, 078 -6139150 of 06-21408360