Gemeente Breukelen


utrecht@office.casema.nl

ROADBLOCKER PORTENGEN WERKT WEER

Vanaf vrijdag 22 maart is de road-blocker Portengen weer in werking tijdens de ochtendspits.

Weggebruikers doen er goed aan hiermee rekening te houden. De roadblocker werkt als volgt: Een staande massief betonnen gevarendriehoek blokkeert de doorgang. Bij nadering van een auto, motor of vrachtwagen, zinkt de driehoek in het wegdek om na het passeren weer omhoog te klappen. Daarmee ontstaat een korte pauze tussen voorbijrijdende voertuigen wat de verkeersdosering ten goede komt.

BREUKELEN VIERT DRIE DAGEN BOOMFEESTDAG

De 45e landelijke boomfeestdag is voor de Breukelse schooljeugd aanleiding om drie achtereenvolgende woensdagen de boom centraal te stellen. Ook in 2002 doen de 9 basisscholen in Breukelen weer mee aan dit educatieve evenement. Op 13, 20 en 27 maart trekken leerlingen van groep 8 er s morgens op uit om bomen te planten en te snoeien op diverse locaties binnen de gemeentegrenzen van Breukelen.

Op 13 maart gaan de kinderen van achtereenvolgens t Kockenest, de Wegwijzer, Schepershoek en de Regenboogschool met spa en schaar aan de slag op het korfbalveldje Kockengen, de brandweerkazerne, Otterspoorbroek en Gunterstein. De 20e nemen leerlingen van de Van Doornschool, de school met de bijbel, de Bijenschans en Willibrordus het polderreservaat, Menken aan Oud Aa, Brocklede en het Spijkerbos onder handen. Hekkesluiter is de Vijverhofschool met het knotten van Queekhovense wilgen op 27 maart.

Tussen 9 en 10 uur s morgens trekken de tuinmannen en vrouwen de natuur in. Met een korte pauze word het stug doorwerken tot ongeveer 12 uur. Wethouder Kolfschoten zal de veldexercities op 20 maart in het Spijkerbos en langs Broklede bezoeken.

BREUKELEN OP ZIJN PAASBEST

Onder het motto Breukelen op zijn Paasbest gaat de gemeente op woensdag 27 maart het zwerfvuil binnen de bebouwde kom te lijf. Medewerkers van de gemeente nemen die dag, geholpen door leerlingen in het lager en voortgezet onderwijs nemen die dag de kernen van Breukelen, Kockengen en Nieuwer Ter Aa onder handen. Ook de bebouwde kom van de Scheendijk krijgt die dag bezoek van papierprikkers en priksters om zwerfvuil op te ruimen.

Voor de tweede maal organiseert de afdeling Openbare Werken van de gemeente een grote zwerfvuilinzameling. Zo vlak voor Pasen lag de naam van de schoonmaakoperatie voor de hand. De scholen voor lager en voortgezet onderwijs zijn gevraagd leerlingen de gelegenheid te bieden om mee te doen. Zij zullen vooral de directe omgeving van de eigen school opruimen. Voorzien van twee extra veegautos neemt gemeentepersoneel de resterende wijken onder handen.

Breed gedragen vuiloffensief

De inzet blijft deze keer niet beperkt tot de buitendienstmensen van Openbare Werken. De ploeg krijgt voor deze keer versterking van collegas wiens werk zich normaalgesproken tussen vier muren afspeelt. Vanaf 8 uur zwermen de troepen uit om zo is de bedoeling aan het einde van de dag een schoon Breukelen Paasklaar achter te laten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sjaak van de Haar of Frits Koster (telefoon 0346 26 09 88) van de afdeling Openbare Werken Breukelen.