Gemeente Haarlemmermeer


* Publicaties Bestemmingsplannen


* ... Wet op de Ruimtelijke Ordening

Vaststelling bestemmingsplan Begraafplaats Zwaanshoek

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Begraafplaats Zwaanshoek gewijzigd heeft vastgesteld bij besluit van 28 februari 2002, nummer 50.

Dit bestemmingsplan geeft een planologische regeling voor het plangebied te Zwaanshoek ten noorden van de Noppenstraat en de basisschool De Zwanebloem en ten westen van de Spieringweg en de tennisbanen. In het plangebied worden de eerste en tweede fase van de nieuwe begraafplaats Zwaanshoek gerealiseerd met inbegrip van een tweetal parkzones en een gebied bestemd voor recreatieve- en speeldoeleinden.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan die betrekking hebben op de voorschriften zijn de volgende: Artikel 8 Fietspad (Vf) is toegevoegd. De nummering van (voorheen) de artikelen 8 tot en met 18 is dientengevolge gewijzigd in de artikelen 9 tot en met 19 waarbij de teksten ongewijzigd zijn gebleven.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan die betrekking hebben op de plankaart zijn de volgende: Het fietspad dat vanaf de Noppenstraat eerst in westelijk richting en daarna in noordelijke richting door de begraafplaats voert heeft thans de bestemming "Fietspad" (Vf) gekregen in plaats van voorheen de bestemming "Verblijfsdoeleinden" (Vb). De reden voor deze wijziging is dat de doelenomschrijving "Verblijfsdoeleinden" een te ruime omschrijving is omdat het hier alleen om de realisatie van een fietspad gaat.

Het bestemmingsplan Begraafplaats Zwaanshoek ligt met ingang van 25 maart 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij het informatiecentrum in de centrale hal van het Raadhuis, ingang Raadhuisplein 1 te Hoofddorp, op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur. Het Raadhuis is bovendien geopend op dinsdag van 17.00 uur tot 20.00 uur. Mocht u gedurende de laatstgenoemde periode een nadere toelichting willen dan wordt u verzocht hiervoor telefonisch een afspraak te maken met de heer E. Kok, telefoon 023-5676049.

Zij die over het ontwerp bestemmingsplan tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, kunnen binnen de hiervoor gestelde termijn schriftelijk (niet per e-mail) hun bedenkingen tegen het bestemmingsplan inbrengen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, Postbus 123, 2000 MD Haarlem. Dat kan ook een belanghebbende doen die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Aangezien de gemeenteraad het bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld ten opzichte van het ontwerp kan voorts een ieder tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen gedurende de vermelde termijn van terinzageligging schriftelijk (niet per e-mail) bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.

Hoofddorp, 22 maart 2002

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen