Gemeente Alkmaar


14 maart 2002

Wethouder Binnendijk analyseert zwerfvuil met leerlingen

Op vrijdag 22 maart om 14.30 uur sluit wethouder Binnendijk (Stadsbeheer) de foto-expositie 'Ik heb er schoon genoeg van' op passende wijze af in het Jan van Scorel College. De wethouder analyseert samen met de leerlingen van 't Baeken en het Jan van Scorel College het zwerfvuil dat is verzameld in de omgeving van de scholen.

De leerlingen hadden 'schoon genoeg' van het zwerfvuil in de buurt en besloten in de zomer van 2001 actie te ondernemen. Het zwerfvuil is opgeruimd en de leerlingen hebben een prachtige fototentoonstelling met eigengemaakte foto's opgezet. Om de actie feestelijk en op passende wijze af te sluiten, verlossen leerlingen van 't Baeken en het Jan van Scorel College op vrijdag 22 maart tussen 12.00 en 14.00 uur de buurt nog één keer van zwerfvuil.

De leerlingen en wethouder Binnendijk proberen antwoord te krijgen op de vragen 'Wat voor vuil ligt er nu eigenlijk in de buurt?' en 'Hoe kunnen we voorkomen dat dit soort zwerfvuil hier terechtkomt?' Wijkbewoners zijn opgeroepen om actief mee te helpen met de analyse van het afval en om mee te denken over hoe het zwerfvuil voorkomen kan worden. Naast de vuilanalyse presenteert één van de wijkbewoners een cd-rom met informatie over wat buurtbewoners zelf kunnen doen aan het schoonhouden van hun buurt.