Gemeente Eindhoven

Persbericht: 18 maart 2002

Feestelijke theaterafsluiting "HOU T GAAF" in Cranendonck

Vrijdag 22 maart vindt de feestelijke afsluiting plaats van het scholenproject "Hou 't Gaaf" plaats in gemeenschapshuis De Borgh in Budel. In dit project, dat in opdracht van de gemeente Cranendonck werd uitgevoerd, werkten de zes basisscholen in Budel en omgeving nauw samen met politie en Bureau HALT Eindhoven.

Theaterafsluiting
Karakterwerk presenteert die vrijdag driemaal de Johnny Know show, een interactieve spektakelshow voor en met alle 270 jongeren die gedurende vier weken aan het project hebben gewerkt. Ook worden in de shows naast de leerlingen, de docenten, de politie en medewerkers van Bureau HALT en gemeente betrokken. De voorstellingen vinden plaats om 09.30, 11.00 en 13.30 uur. Iedere voorstelling duurt een uur.

Hou t Gaaf
Door kinderen bewust te maken van de gevolgen van vandalisme, voor slachtoffer en dader, de keuzemogelijkheden die zij hebben en ook de verantwoordelijkheid voor het eigen gedrag, levert het project een bijdrage aan het terugdringen van vandalisme. Tijdens het project zijn de klassen bezocht door medewerkers van politie en Bureau HALT. Deelnemende scholen waren de Anna Basisschool, De Boogurt, De Kleine Wereld en De Triolier in Budel, de St. Andrea School in Budel Dorplein en de Bert van Gilsschool in Budel-Schoot.