Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie Utrecht wil jonge mensen aantrekken

Carrièrebeurs overheid in hal 7 van de Jaarbeurs

19-03-2002
Op vrijdag 22 maart (van 10.00 tot 18.00 uur) en zaterdag 23 maart (van 10.00 tot 17.00 uur) wordt voor de tweede keer in de Jaarbeurs te Utrecht de Carrièrebeurs Overheid georganiseerd. Tijdens deze beurs kunnen duizenden starters en professionals kennismaken met de overheid als werkgever. Ook de provincie Utrecht (stand nummer 221) neemt deel aan de beurs en wil op 22 en 23 maart met name meer jonge afgestudeerde mensen interesseren voor een functie bij de overheid.

Het grote succes van vorig jaar - ruim 15000 bezoekers in totaal en een relatief grote belangstelling voor de stand van de provincie Utrecht - is de aanleiding geweest voor de provincie Utrecht om opnieuw deel te nemen aan de beurs. Toen is ook gebleken dat de Carrièrebeurs Overheid een geschikt medium was om het imagoprobleem van de overheid als werkgever te doorbreken.
Behalve de povincie Utrecht en alle andere provincies zijn o.a. ministeries, gemeenten, waterschappen en politieke partijen op de beurs aanwezig. De provincies hebben gekozen voor een gezamenlijke presentatie op de beurs. Het provincieplein, waaraan de stands van alle twaalf provincies liggen, moet een trekpleister voor de beursbezoeker worden.
Naast informatie over werken bij de overheid en vacatures biedt de beurs bezoekers een keur aan aantrekkelijke activiteiten (workshops, discussies, interactieve lezingen rondom de thema's loopbaanontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling, amusement). Ook de provincies nemen samen een aantal bijzondere activiteiten voor hun rekening.

Provincie Utrecht presenteert workshop "Het is SMART werken bij de provincie"
Werken bij de provincie betekent een bijdrage leveren aan de samenleving in Utrecht. Nieuwe medewerkers kunnen hun eigen kansen voor ontwikkelingsmogelijkheden en loopbaanperspectieven creëren. Er bestaat behoefte aan mensen die midden in de samenleving staan, pro-actief zijn, ontwikkelingsgericht creatief en vernieuwend. Medewerkers die initiatieven durven te nemen en goed kunnen communiceren.
De provincie Utrecht organiseert de workshop "Het is SMART werken bij de provincie Utrecht". Deze workshop vindt plaats in het Provincietheater. In dit theater, dat ligt aan het provincieplein, hebben de provincies gezamenlijk tien workshops voorbereid die de bezoeker meer informatie geven over de werkvelden bij de provincies. De twaalf provincies hebben hun stands op één centraal plein gesitueerd, omdat dit het beste in de behoefte voorziet om de provinciale bestuurslaag herkenbaar te maken.

Meer informatie: Frank Santman, telefoon 030 2582522 of Frank.Santman@provincie-utrecht.nl