Ingezonden persbericht


Werkbezoek PvdA-lijsttrekker

Met Ad Melkert de polder in

20 maart 2002 --- Vrijdag 22 maart organiseren Stichting Natuur en Milieu, Milieudefensi en Novib een werkbezoek met PvdA-lijsttrekker Ad Melkert aan de Bloemendalerpolder en de Nieuwe Keverdijksche polder. De drie organisaties roepen Melkert op te kiezen voor het open houden van de steeds schaarsere groene ruimte in Nederland. Het werkbezoek is onderdeel van de actieweek 'Bescherm de groene ruimte' en valt onder de gezamenlijke campagne Gaat het in mei om de wereld van JOU?

Volgens Vera Dalm, campagneleider namens de drie organisaties, moet de verstedelijking van het Groene Hart stoppen. 'Minister Pronk wil de Bloemendalerpolder uit het Groene Hart halen en volbouwen met woningen. Terwijl over het beschermen van deze polder keiharde beloften zijn gedaan bij de besluiten rond de aanleg van de nieuwbouwwijken IJburg en Aetsveld. Ook het voornemen om een A6-A9 tunnel te bouwen getuigt niet van veel hart voor het openhouden van het landschap. De tunnel zal leiden tot nog meer autoverkeer en aantasting van het Gein en het Naardermeer.'

Wat: Werkbezoek Ad Melkert
Waar: Bloemendalerpolder en de Nieuwe Keverdijkse polder Wanneer: 11.00 uur start, verzamelen op parkeerterrein achter station Weesp Let op: 13.00-14.00 debat in Weesp (aanwezigheid hierbij los van bustocht mogelijk)

Volgende week zal de Vijfde Nota Ruimtelijke ordening worden behandeld in de Tweede Kamer. 'Er kan niet langer meer beknibbeld worden op open ruimte in Nederland,' aldus Dalm. Tijdens de bustocht door de polders zal Melkert reageren op de eisen van de betrokken organisaties. Ze willen dat hij duidelijk maakt dat de agrarische en natuurwaarden van deze polders behouden blijven.

Actieweek
De actieweek Bescherm de groene ruimte is maandag gestart met advertenties in de grote landelijke dagbladen. Op 21 maart is er een debat met fractiespecialisten ruimtelijke ordening in Felix Meritis (Amsterdam). Op vrijdag 22 maart gaat PvdA-lijsttrekker Ad Melkert werkbezoek in de Bloemendaler- en Keverdijksche polder. Onderwerpen: de bebouwing in het Groene Hart en de verbinding A6/A9. Een beperkt aantal journalisten kan mee! Opgave via Milieudefensie persvoorlichting: 020 5507 333.

De gezamenlijke campagne van Milieudefensie, Stichting Natuur en Milieu en Novib Gaat het in mei om de wereld van JOU? brengt urgente thema's op het gebied van milieu, natuur en eerlijke wereldhandel onder de aandacht van de politieke partijen. De pay-off luidt dan ook: Jouw mening hoort in het regeerakkoord!. Er zijn tijdens de campagne debatten, werkbezoeken met politici en verrassende acties gepland. Hoogtepunt vormt een manifestatie op zaterdag 20 april in de Amsterdamse Beurs van Berlage.