Gemeente Appingedam

30-1-2002 Negende Festival 'Chez Bateau' eind maart in Appingedam


APPINGEDAM - De stichting Jazz Chez Bateau in Appingedam organiseert in samenwerking met het Kunstencentrum Groningen op zondag 24 maart voor de negende keer haar jazzfestival in de zaal van hotel Wapen van Leiden.
Op dit festival zullen verschillende groepen acte de presence geven. De een met oude stijl jazz, een ander met bebob, blues, funk of salsa. De formule die de stichting hanteert is van begin af aan een succesvolle gebleken. Men biedt ruimte aan verschillende stromingen binnen de jazz om aan een breed publiek te laten horen. Men vindt de variatie in het programma smaakvol en dat blijkt ook wel uit de belang-stelling die voor het festival bestaat.
Dankzij de harmonieuze organisatie kan het bestuur met een 'low budget' werken. Bedrijven, instellingen en middenstand uit de omgeving maken dat middels sponsoring in wat voor vorm dan ook mogelijk. De aanvangstijd is 16.00 uur en de toegangs-prijs bedraagt vier euro. Met de lage toegangsprijs onder-streept de organisatie haar mening, dat het festival voor een ieder toegankelijk en betaalbaar moet zijn.