Ingezonden persbericht

persbericht



Utrecht, maart 2002

WAT EN WANNEER

Zondag 24 maart vindt de vijfde Lava Literaire Middag plaats. Uiteenlopende schrijvers zullen het podium betreden om aldaar voor te dragen uit eigen werk, in proza en poëzie. Hoe uiteenlopend deze schrijvers ook mogen zijn in hun werk en presentatie, een ding hebben zij in ieder geval gemeen: allen hebben in hun nog prille auteursbestaan reeds een eigen stem gevonden in de kakofonie van schrijvend Nederland.

Dit jaar staat de Lava Literaire Middag, geïnspireerd door het boekenweekthema, in het teken van de liefde. Dit zal niet onopgemerkt aan Uw neus voorbij gaan. Behalve dat veel van de optredende schrijvers bij hun voordragen een eigen licht werpen op dit onderwerp, zal op deze middag tevens de winnaar bekend worden gemaakt van de jaarlijkse themaschrijfwedstrijd van Literair Tijdschrift Lava, dat deze middag organiseert.

In totaal zullen zes auteurs het podium betreden: Xander Michiel Beute, Yorgos Dalman, Cintha Harjadi, Sanneke van Hassel, Tjitske Mussche en Rob Passchier. De muzikale omlijsting van het geheel zal in handen zijn van de Leidse groep Id en de entreeprijs bedraagt twee Euro. Voor meer informatie en reserveringen verwijzen wij U naar onderstaand adres of telefoonnummer 06-12163659 (Lex van der Linden). De middag zal plaatsvinden in het ParnassWs- café aan de Kruisstraat nummer 201 te Utrecht, waar de middag om drie uur zal aanvangen en de zaal vanaf half drie open zal zijn. Wij voorspellen een middag vol liefde en literaire overvloed!

WIE

Xander Michiel Beute

Xander Michiel Beute (1975). Utrechtse schrijver. Debuteerde in 1999 met Nachtvoorstelling. Dit jaar verscheen zijn tweede roman: Hinkelen met God, over vermoorde onschuld, vriendschap, het onschatbare nut van bierviltjes en de liefde.

Yorgos Dalman

Yorgos Dalman (1973). Schrijver en dichter die onder andere in De revisor, Passionate en Lava publiceerde. Zijn bundel Meanderen verscheen bij uitgeverij Katervoorde (Kaunanreeks, 2002). Hij zal op de middag uit zijn poëzie voordragen.

Cintha Harjadi

Cintha Harjadi (1961) Is afgestudeerd in de Publicistiek, Culturele Studies, met een scriptie getiteld Salsa in Amsterdam. Tevens werkte zij als latin zangeres en publiceerde enkele artikelen over latin muziek. Sinds een aantal jaren schrijft zij proza.

Sanneke van Hassel

Sanneke van Hassel studeerde theaterwetenschap en is werkzaam bij toneelgroep t Barre Land. Zij debuteerde in Tirade 383 met het verhaal Bijpassende Kopjes. Recentelijk verscheen het verhaal IJsregen in Tirade.

Tjitske Mussche

Tjitske Mussche (1982) won twee jaar geleden de tweede prijs van de Kunstbende en de Gerrit Komrij Poëzieprijs, debuteerde vorig jaar met drie gedichten in de Revisor. Publiceerde verder onder meer in de bloemlezing Vanuit de Lucht.

Rob Passchier

Rob Passchier (1964). Leraar Nederlands. Publiceerde eerder verhalen in 8weekly en LAVA. Zijn poëzie verscheen in Meanderkrant op Zondag, Omslag, De Brakke Hond, Zweepslag en De Gekooide Roos.


---

Lava Literair Tijdschrift
www.literairtijdschriftlava.cjb.net

lava@studver.uu.nl

postbus 2343

3500 GH Utrecht

Programma onder voorbehoud. De Lava Literaire Middag wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en de Gemeente Utrecht dienst maatsch. ontwikkeling, afd. culturele zaken