Politie Gelderland-Midden

Apeldoorn, 24 maart 2002

Onderwerp: vermissing Pim Overzier in Opsporing Verzocht

Het rechercheteam dat het onderzoek naar de vermissing van de Apeldoornse analist Pim Overzier verricht zal maandagavond in het programma Opsporing Verzocht een aantal gerichte vragen aan het publiek stellen. Belangrijkste bekendmaking in dat programma is het feit, dat in de auto van de aangehouden 57-jarige verdachte uit de gemeente Ede bloed van de vermiste Overzier is aangetroffen.

Maandagavond wordt wederom in het programma Opsporing Verzocht een beroep op de kijkers gedaan om de vermissing van de 37-jarige Pim Overzier op te lossen.

De Apeldoorner had op dinsdag 4 december 2001 een blind date en is sindsdien spoorloos.

Het rechercheteam heeft eind januari een 57-jarige inwoner uit de gemeente Ede aangehouden en in diens auto, een donkerblauwe Volvo V 40, zo bleek uit onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk is bloed van Overzier aangetroffen.

In het programma worden specifieke vragen voorgelegd over situaties in Apeldoorn, maar dit geldt ook voor locaties in de gemeente Ede. Uit naspeuringen van het team is namenlijk gebleken, dat de vermiste Overzier tot twee maal toe telefonisch is benaderd voor zijn vermoedelijke blind date.

De eerste keer werd op 3 december s avonds vanuit een telefooncel in Ede gedurende enige tijd naar de woning van Overzier gebeld, de tweede keer vond een kort gesprek vlak voor de geplande afspraak vanuit een telefooncel in Apeldoorn plaats. Deze locaties zullen aan de kijkers worden getoond.

Ook wordt de auto van de aangehouden man getoond en wordt er nog een signalement van een vrouw bekend gemaakt, waarmee het team graag wil spreken. Deze vrouw is rond Kerst met de verdachte gezien in het bos aan de Vossenweg in Bennekom.

Met deze en andere vragen hoopt het team duidelijkheid te krijgen in de vermissingszaak van Pim Overzier. Het team is nog steeds bereikbaar via de gratis getuigenlijn 0800 0233392.

Einde bericht

Anton de Ronde, voorlichter politie Apeldoorn, 055 5482050.