Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-03-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 09.30 uur

Wildplasser werkt niet mee

UTRECHT Omstreeks 00.10 uur maandagmorgen zagen surveillerende agenten op de Anton Geesinkstraat een 53-jarige man uit Utrecht op straat urineren. Hierop spraken de agenten de man aan en vertelden hem dat hij hiervoor een proces-verbaal kreeg. De man was het daar niet mee eens en weigerde zijn naam op te geven. Een 42-jarige man eveneens uit Utrecht bemoeide zich ermee en ging continue tussen de agenten en zijn vriend instaan. Hij werd verschillende malen gevorderd zich te verwijderen, maar hier gaf hij geen gehoor aan. Hierop zijn beide mannen aangehouden. De 53-jarige man voor wildplassen en de 42-jarige man voor niet opvolgen van aanwijzingen van opsporingsambtenaren. Zij kregen hiervoor proces-verbaal.

Inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Omstreeks 22.55 uur kreeg de politie de melding dat er ingebroken werd in een winkel aan de Zamenhofdreef. Toegesnelde politieagenten konden op de Taagdreef de verdachte in zijn auto tot stoppen dwingen en aanhouden. De man, 36 jaar uit Utrecht, werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De auto waarin hij reed bleek van diefstal afkomstig. In zijn auto lagen verschillende goederen die afkomstig waren uit de winkel.

Vernieling bushokje

UTRECHT Omstreeks 20.20 uur zondagavond kreeg de politie de melding dat een jongen een bushokje had vernield op de Amazonedreef. Een voorbijganger kon een goed signalement geven op basis waarvan twee jongens van 14 jaar uit Utrecht even later aangehouden konden worden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. Zij bekenden de vernieling en zijn met een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld. Een jongen werd naar huis gebracht, de andere werd door zijn ouders op het politiebureau opgehaald.

Verkeersongeval

UTRECHT Rond 13.35 uur zondagmiddag vond op t Goyplein een aanrijding plaats tussen een 38-jarige motorfietser uit Utrecht en een 23-jarige automobilist uit Almelo. De motorfietser had hierbij veel last van zijn heupen en is overgebracht naar het Diakonessen ziekenhuis. Door nog onbekende oorzaak kwam de motorfiets ten val. Het is niet duidelijk hoe de aanrijding plaats heeft gevonden. De politie onderzoek de aanrijding.

Mishandeling
UTRECHT Zondagmiddag rond 17.15 uur werd de politie gezonden naar de Abel Tasmanstraat waar voorbijgangers geslagen zouden zijn door een dronken man.

Een 49-jarige man uit Utrecht fietste met zijn 21-jarige dochter over de Abel Tasmanstraat toen zij op ruziemakende personen stuitten. De Utrechter probeerde de ruzie te sussen, maar dit hielp niet. Hij fietste hierop verder. Zij dochter volgde hem, maar werd in het voorbijgaan door een man, 39 jaar uit Utrecht, geslagen. Hierop belden zij de politie. Agenten zochten in de omgeving naar de groep en trof deze aan. Het ging om een man met zijn vrouw en kinderen. De man is aangehouden. Hij kreeg proces-verbaal voor de mishandeling en openbare dronkenschap.