Ingezonden persbericht

Persbericht

25 maart 2002

Software AG gaat in zee met nieuwe technologiepartners

~ samenwerking met IXOS en Carels leidt tot nieuwe oplossingen voor documentbeheer en productie-integratie ~

Software AG heeft samenwerkingen op technologiegebied aangekondigd met twee nieuwe partners; IXOS Software AG en Carels Corporation.

IXOS is een toonaangevende aanbieder van oplossingen voor het beheer van e-business documenten binnen de systeemomgeving van een bedrijf. Software AG zal samen met IXOS een op XML gebaseerde oplossing voor documentmanagement gaan aanbieden waardoor e-commerce bedrijfsdocumenten elektronisch gearchiveerd kunnen worden. Deze oplossing is met name geschikt voor bedrijven die te maken hebben met grote hoeveelheden op maat gemaakte, zakelijke transacties, zoals webwinkels, marktplaatsen of portals. Maar ook voor de publieke sector is het een efficiënte en veilige oplossing voor het opslaan van elektronisch tot stand gebrachte bedrijfstransacties.

De gezamenlijke oplossing biedt een krachtig en veilig platform bestaande uit IXOS-eCONserver enerzijds en Software AG s Tamino XML Server en EntireX integratieplatform anderzijds. Hierbij zorgt EntireX voor de integratie van de bedrijfsprocessen door de hele organisatie, waardoor bijvoorbeeld e-business applicaties zoals webwinkels gekoppeld kunnen worden aan back-end systemen, zoals ERP software. Tamino XML Server vormt het platform voor het beheren van de gegevens en documenten in XML formaat. Met Tamino XML Server kunnen gegevens ook buiten de bedrijfsgrenzen efficiënt worden uitgewisseld. IXOS-eCONserver zorgt tenslotte voor een veilige archivering van alle zakelijke documenten binnen het bedrijf.

Carels Corporation is een toonaangevende aanbieder van e-business infrastructuursoftware oplossingen voor industrie-automatisering, communicatie en integratie. Met Carels gaat Software AG werken aan de ontwikkeling van een uitgebreid aanbod van softwareproducten en -diensten om fabrikanten in sterk gereguleerde industrieën te helpen bij de integratie van hun applicatie-omgeving. De gezamenlijke oplossing zal zich voornamelijk richten op fabrikanten en onderzoeksbureaus die onder de regelgeving van de US Food & Drug Administration (FDA) en andere regulerende autoriteiten vallen.

Met name in de farmaceutische en biotech industrie is een uitgebreide automatisering en integratie onontbeerlijk om de time-to-market van producten zo kort mogelijk te houden. Door het optimaliseren van de operationele efficiëntie kunnen deze bedrijven ook voldoen aan de strenge eisen die hen, met name op het gebied van onderzoek en productie, worden opgelegd.

"Software AG is voortdurend op zoek naar partners waarmee we onze expertise op het gebied van XML en business integratie voor een breed publiek eenvoudig toepasbaar kunnen maken," zei Gregor Petri, Director Sales & Marketing van Software AG Nederland. "Met deze twee samenwerkingsovereenkomsten breiden wij ons op XML gebaseerde aanbod van oplossingen wederom verder uit."

(406 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over IXOS
IXOS is een toonaangevende aanbieder van oplossingen voor het beheer van e-business documenten binnen de systeemomgeving van een bedrijf. De oplossingen van IXOS zorgen voor het beheer van alle e-business documenten en de naadloze integratie ervan met elektronische bedrijfsprocessen. Diverse toonaangevende bedrijven uit diverse industrieën hebben IXOS SOFTWARE AG reeds tot strategisch partner verkozen. Met meer dan 1800 installaties wereldwijd werken al ruim 1.3 miljoen gebruikers succesvol met de e-business documentoplossingen van IXOS. In aanvulling op haar productaanbod biedt IXOS een uitgebreid dienstenpakket, waaronder 24x7 klantondersteuning en een wereldwijd team van hoog opgeleide consultants.

Over Carels Corporation
Carels Corporation is een toonaangevende aanbieder van e-business infrastructuursoftware oplossingen voor industrie-automatisering, communicatie en integratie. Het bedrijf werd in 1998 in Gent, België, opgericht en heeft ook een kantoor in Cortlandt Manor, Amerika. Het Carels.net raamwerk voor industrieën is een op componenten gebaseerd platform dat de specifieke productiesystemen van een industrie koppelt aan nieuwe e-business oplossingen. De oplossing richt zich voornamelijk op fabrikanten en onderzoeksbureaus die onder de regelgeving van de US Food & Drug Administration (FDA) en andere regulerende autoriteiten vallen en voldoet onder andere aan de eisen van FDA s current Good Manufacturing Practice (cGMP) en current Good Laboratory Practice (cGLP).

Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en wereldwijd een belangrijke leverancier van geavanceerde technologie voor data management en e-business. Sinds 1998 specialiseert het bedrijf zich in de ontwikkeling van XML producten voor internettoepassingen. Met haar 3.300 medewerkers en aanwezigheid in 70 landen, behaalde het concern in 2001 een omzet van 589 miljoen euro. De organisatie sloot partnerships en distributie-overeenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en Hewlett-Packard en met innovatieve IT-leveranciers zoals Tridion en Stellent. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt.

Volgens de recente IDC Market Forecast en Analysis is Software AG met een marktaandeel van 40.5% de marktleider op de XML en Virtual DBMS markt en met een marktaandeel van 11% de één na grootste leverancier op de Europese Middleware markt.

Contact Software AG: Gregor Petri
Tel: 0345-544165Fax: 0345-544144
E-mail: gregor.petri@softwareag.comhttp://www.softwareag.nl

Contact pers: Jane Timmermans (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956Fax: 043-3566955
E-mail: janet@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com