ASTMA FONDS

Astma Fonds overhandigt steunbetuigingen Tabakswet

P E R S U I T N O D I G I N G

Astma Fonds en Nanny Nooijen overhandigen steunbetuigingen Tabakswet aan Eerste-Kamerlid Stekelenburg

Maandag 25 maart - 11.30 uur
Locatie: Gemeentehuis Tilburg - Stadhuisplein 130

Leusden/Tilburg, 22 maart 2002

Geachte redactie,

Op dinsdag 26 maart wordt de wijziging van de Tabakswet behandeld in de Eerste Kamer. Als deze wet wordt goedgekeurd, is elke organisatie in Nederland verplicht beleid vast te leggen over roken op de werkplek.

Met name voor mensen met astma of COPD (chronische bronchitis en longemfyseem) is dat erg belangrijk, omdat zij extra last ondervinden van schadelijke rooklucht.

Het Astma Fonds heeft in zijn blad Contrastma en via zijn website www.astmafonds.nl opgeroepen steun te betuigen aan deze Tabakswet. Juist voor die mensen waar het Astma Fonds zich voor inzet, is (het recht op) een rookvrije werkplek van uitermate groot belang. Uiteindelijk heeft het Astma Fonds via post en e-mail zo'n 1000 steunbetuigingen ontvangen. Met deze reacties benadert het Astma Fonds nu een aantal Eerste Kamerleden van de vaste Kamercommissie, om bij hen nog eens het belang van de wet onder de aandacht te brengen.

Maandag 25 maart overhandigt Nanny Nooijen (bekend van de rechtszaak voor een rookvrije werkplek bij PTT Post Breda in april 2000) samen met Jos Zoun (directeur van het Astma Fonds) op een ludieke wijze de steunbetuigingen aan Eerste Kamerlid Johan Stekelenburg. Dit gebeurt op zijn werkplek op het gemeentehuis van Tilburg.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn, maandag 25 maart om 11.30 uur, op het gemeentehuis van Tilburg aan het Stadhuisplein 130.

///

Noot voor de redactie,