Politie Amsterdam-Amstelland

Overval reisbureau
26-3-2002. Vanmiddag vond een gewapende overval plaats op een reisbureau aan de Wibautstraat. Daarbij raakte een medewerker gewond aan het hoofd. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd, maar mocht na behandeling weer naar huis.

Rond vier uur kwamen drie negroïde mannen de zaak binnen. Zij bedreigden de twee aanwezige medewerkers en een klant met een vuurwapen en eisten geld. Tijdens de overval raakte één van de medewerkers gewond. Waarschijnlijk is hij met een vuurwapen op het hoofd geslagen. De overvallers gingen er vervolgens met onbekende buit vandoor en van hen ontbreekt ieder spoor.


---

Geldloper overvallen
26-3-2002. Vanmiddag rond half vier werd op de Aalbersestraat een geldloper overvallen. Het slachtoffer kwam uit een winkel en liep naar de gereedstaande geldauto. Hier werd hij door iemand opgewacht die hem bedreigde met een vuurwapen. Hij moest de geldkoffer afgeven, waarna de overvaller er vandoor ging en achterop een gereedstaande scooter sprong. Beide verdachten verdwenen in de richting van de Cornelis Outshoornstraat. De geldkoffer werd even later aangetroffen op het fietspad bij het C.P.M. Rommeplantsoen. Het ging om een zogenaamde plofkoffer die kennelijk is geploft. Het is niet ondenkbaar dat de verdachten en hun kleding onder de blauw / groene verf zitten. Van de daders ontbreekt vooralsnog ieder spoor.


---

Winkel overvallen
26-3-2002. Vanochtend is een winkel aan de Linnaeusstraat overvallen. Twee negroïde mannen met een bivakmuts wisten rond half negen de zaak binnen te komen en bedreigden daar de bedrijfsleider met een vuurwapen. Zij eisten geld en gingen er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor. Buiten stapten de daders op een fiets waarna zij verdwenen in de richting van de Tweede Oosterparkstraat.


---

Neergestoken bij beroving
26-3-2002. Maandagavond raakte een 39-jarige man gewond bij een steekincident in de flat Develstein. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd waar hij werd opgenomen. Inmiddels heeft hij het ziekenhuis weer verlaten.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het om een beroving ging. Rond kwart voor tien werd het slachtoffer in een lift van de flat Develstein meerdere keren in zijn borst en been gestoken waarna hij werd beroofd. Hierop is de dader met onbekende buit gevlucht en sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor.

---

Grote controle Marnixstraat