Nieuw-Vlaamse Alliantie

11 juli: feesten op werkdag? Oproep tot steun voor N-VA-wetsvoorstel (26/03/02)

De N-VA steunt de Vlaamse regering bij de organisatie van talloze festiviteiten rond 11 juli. Bij monde van minister-president Dewael worden alle Vlamingen opgeroepen om te feesten op 11 juli. Niet eenvoudig wanneer die dag het overgrote deel van de Vlamingen aan het werk moet, vermits 11 juli nog steeds geen officiële vrije dag is. Enkel voor het personeel van de Vlaamse gemeenschap, van de Vlaamse openbare instellingen en van enkele bereidwillige private bedrijven is 11 juli een vakantiedag.

De N-VA-kamerleden Karel Van Hoorebeke en Geert Bourgeois kwamen reeds aan dit euvel tegemoet door de indiening van een wetsvoorstel dat van 11 juli eindelijk een échte feestdag maakt voor alle Vlamingen. Het wetsvoorstel (doc. 1350) voegt 11 juli toe aan de officiële feestdagen in het uitvoeringsbesluit van 18 april 1974. Voor de Franse gemeenschap kan dezelfde procedure gevolgd worden.

De N-VA roept alle Vlaamse partijen op om eindelijk het N-VA-wetsvoorstel te steunen. De oproepen van de Vlaamse regering mogen dan wel goedbedoeld zijn, het volstaat dat hun fracties in het federaal parlement het wetsvoorstel van de N-VA ondersteunen. De N-VA vraagt dan ook de hoogdringende behandeling van het wetsvoorstel zodat de Vlamingen bij de herdenking van 700 jaar Guldensporenslag meer dan één reden hebben om écht te feesten.

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Karel Van Hoorebeke, kamerlid, Geert Bourgeois, alg. voorzitter

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be