amsterdam oud zuid

Besluiten Dagelijks Bestuur, 26 maart 2002

PROJECTOPDRACHTGEVER


* Afspraken over portiershuisje Stadionplein 18 In de afgelopen maand is de verplaatsing van de portierswoning Stadionplein 18 tot stand gekomen. Over een eventuele tweede verplaatsing zijn door het Dagelijks Bestuur afspra-ken gemaakt met de wethouder centrale stad. Nu dienen nog afspraken gemaakt te worden met Stadsherstel Amsterdam over de definitieve situatie. Het Dagelijks Bestuur heeft ingestemd met een brief aan Stadsherstel Amsterdam hierover.

WELZIJN, ONDERWIJS & SPORT


* Toekenning budgetsubsidies uitbreiding plaatsen kinderopvang Stadsdeel Amsterdam Oud Zuid krijgt middelen van het Rijk om de uitbreiding van de kinderopvang te stimuleren. Voor verdeling van deze middelen is op 20 september 2001
de Regeling subsidie uitbreiding plaatsen kinderopvang stadsdeel Amsterdam Oud Zuid vastgesteld. De regeling biedt de mogelijkheid initiatieven voor uitbreiding van plaatsen voor kinderopvang te ondersteunen met een budgetsubsidie. In het kader van deze rege-ling zijn 19 aanvragen gedaan voor uitbreiding van kindplaatsen in het stadsdeel. Het Dagelijks Bestuur is akkoord gegaan met het voorstel voor verdeling en toekenning van de budgetsubsidies. Het verdeelvoorstel gaat ter kennisname naar de commissie Onderwijs en Welzijn.

* Omvorming OSZG in een samenwerkingsstichting Het Dagelijks Bestuur heeft ingestemd met de concept-raadsvoordracht waarin wordt voorgesteld de Openbare Stichting Zelfstandige Gymnasia (OSZG) om te vormen tot een samenwerkingsstichting. In een samenwerkingsbestuur behouden de scholen hun eigen identiteit en kunnen openbare scholen en bijzondere scholen gelijkwaardig een samenwerking aangaan. De voordracht komt op 9 april in de commissie Onderwijs en Welzijn. De behandeling in de raad staat geagendeerd voor 16 april.

Deze nieuwsbrief is een journalistieke en selectieve weergave van de door het Dagelijks Bestuur genomen besluiten, waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Geadresseerden van specifieke besluiten zullen separaat en rechtstreeks van het voor hen van belang zijnde besluit op de hoogte worden gesteld.

(c) 27 maart 2002 stadsdeel Amsterdam Oud Zuid - colofon - disclaimer