Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-03-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.30 u) Dinsdag, 26 maart 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; valt van fiets
Een fietser die met zijn rijwiel omviel / op de grond viel, trok afgelopen maandagavond op de Heesbergstraat in Heerlen de aandacht van de politie. De politie-agenten controleerden de man waarbij bleek dat de fietser, een 26-jarige man uit Heerlen onder invloed zijn fiets had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en werd bekeurd met een boete van 75 Euro.

Heerlen; overvaller overmeesterd
Een medewerkster werd afgelopen maandagmorgen omstreeks 09.50 uur in een zorginstelling aan de John F Kennedylaan in Heerlen plotseling geconfronteerd met een tweetal insluipers/overvallers. Een pakte haar vast en de ander maakte het slachtoffer een geldlade afhandig. Met de buit maakte het tweetal zich uit de voeten. Alert personeel van de zorginstelling wist een van de overvallers/insluipers in de kraag te vatten, doch de ander wist te ontkomen en kon niet meer worden achterhaald. De in de kraag gevatte verdachte, een 43-jarige man uit Heerlen had de buit nog bij zich en die werd door de gewaarschuwde politie inbeslaggenomen en teruggegeven aan de zorginstelling. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Buiten trof de politie een bestelbus aan van beide overvallers/insluipers. De bestelbus die als gestolen stond gesignaleerd werd inbeslaggenomen en afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze ook op zoek is naar de tweede, ontkomen overvaller/insluiper waarvan de politie overigens de identiteit denkt te kennen.

Brunssum; aanrijding
Afgelopen maandagmiddag vond op de Rimburgerweg in Brunssum een aanrijding plaats. Een 75-jarige automobilist uit Herzogenrath (D) die met zijn auto vanaf een parkeerplaats de Rimburgerweg wilde oprijden, verleende een 78-jarige bestuurder van een snorfiets uit Landgraaf, die op het fietspad reed, geen voorrang en botste met zijn auto tegen de snorfiets. De snorfietsbestuurder kwam met zijn rijwiel ten val en raakte gewond. Hij werd met een gebroken heup overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen alwaar hij werd opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Brunssum/Schinveld; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen maandagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden op de Bouwbergstraat in Schinveld en maandagavond op de Dorpstraat in Brunssum. Totaal werden in Schinveld 335 voertuigbestuurders gecontroleerd en in Brunssum 334 voertuigbestuurders. Daarvan hebben in Schinveld totaal 25 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden en in Brunssum 28 voertuigbestuurders. Daarnaast bekeurde de politie ook nog 14 voertuigbestuurders ondermeer wegens het niet dragen van de autogordel, het rijden door het rode verkeerslicht tot het niet / ondeugdelijk voeren van de voertuigverlichting.

Kerkrade; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Leliestraat in Kerkrade van een 38-jarige bestuurster van een auto uit Kerkrade, bleek dat de vrouw onder invloed haar bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Kerkraadse vrouw ruim 1,9 promille alcohol in haar bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen haar op. Het slingerende rijgedrag van een 43-jarige automobilist uit Landgraaf, trok afgelopen nacht op de Parkstraat in Kerkrade de aandacht van de politie. Bij controle bleek de automobilist onder invloed zijn auto te besturen. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.