Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Samenwerking PGGM / DLNO

Zoals wij u eerder berichtten, vinden er gesprekken plaats tussen PGGM en DLNO over vergaande samenwerking tussen beide bedrijven. Volgens onze informatie zijn partijen bezig met het opstellen van een businessplan. De ondernemingsraad van PGGM is betrokken bij de uitwerking van de organisatorische gevolgen die de samenwerking voor PGGM heeft.

Op dit moment is niet bekend in welk stadium de samenwerking zich bevindt en welke gevolgen dat voor de medewerkers heeft. De taak van de Dienstenbond CNV is om de opvang voor de werknemers, onze leden, te verzorgen.

Hoewel inmiddels duidelijk is dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen, is het goed om het proces in de gaten te houden. Eén van de punten is de mogelijke wijziging van standplaats.

Sociaal Statuut
Om de nadelige gevolgen zo goed als mogelijk op te vangen is de Dienstenbond CNV door PGGM uitgenodigd om gesprekken te voeren over een Sociaal Statuut. De bedoeling van dit statuut is het zo goed mogelijk opvangen van de gevolgen van de samenwerking voor het personeel. Dit gesprek zal plaatsvinden op 22 mei 2002. Wij hopen vóór die tijd meer informatie te hebben over de concrete gevolgen.

Voor het opstellen van het statuut is echter wel maatwerk nodig. Daarom wil de Dienstenbond CNV direct contact hebben met leden die de gevolgen van de samenwerking aan den lijven zullen ondervinden. Zo kunnen wij optimaal rekening houden met uw belangen. Wanneer u direct te maken heeft met de samenwerking met DLNO dan adviseert de Dienstenbond CNV u direct contact op te nemen met bestuurder, Martijn Donker.

CAO-onderhandelingen
Wij zijn op dit moment in gesprek met de werkgever over de nieuwe CAO voor PGGM.
De gesprekken verlopen voorspoedig. Toch is de klus groter dan verwacht en hebben wij nog extra data afgesproken voor de onderhandelingen.

Voor vragen over de CAOonderhandelingen kunt u ook terecht bij eerdergenoemde bestuurder, of bij Peter Bor, contactpersoon bij PGGM (bereikbaar op toestel 9527).

Solidariteit als basis
De kop van het artikel in uw personeelsblad de PGGM-er van deze maand, getiteld Solidariteit als basis laat de bestuurders van de drie bonden zien. Dit beginsel staat voorop bij het opstellen van het Sociaal-Statuut en de CAO-onderhandelingen door de Dienstenbond CNV.

Om sterker te staan in de onderhandelingen is een brede basis een must. Overtuig daarom uw niet-georganiseerde collega van het nut van het lidmaatschap van de Dienstenbond CNV.

>> lees meer over lidmaatschap en lid worden

Voor opmerkingen of informatie kunt u contact opnemen met uw bestuurder Martijn Donker, tel: 035-6773907, email: hilversum@cnvdibo.nl.

Hilversum, 25 maart 2002.