Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Grote meerderheid voor nieuwe CAO-UWV

Op 5 maart 2002 heeft de Dienstenbond CNV het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe CAO-UWV ter stemming aan haar leden voorgelegd. Op 19 maart 2002 heeft de Dienstenbond CNV de stemmen geteld en geconstateerd dat een grote meerderheid van de leden voor de nieuwe CAO heeft gestemd. Uitgaande van dit resultaat heeft de Dienstenbond CNV de werkgever bericht tot ondertekening van de CAO over te gaan.

Naast complimenten voor het bereikte resultaat kwamen leden met punten van kritiek. Omdat dit vertaald moet worden in actiepunten naar de werkgever wordt hieronder aangegeven met welke punten de leden van de Dienstenbond CNV de meeste moeite hadden:

* de salarisverhoging is in de ogen van velen te mager
* de seniorenregeling vinden veel leden onvoldoende
* veel van de leden bij Cadans konden zich niet vinden in de voor hen geldende salarisconversie

Het is niet de bedoeling om over de hiervoor genoemde punten een discussie te voeren. Veel van de tegen- stemmers zijn inmiddels door de Dienstenbond CNV benaderd en hebben de kans gekregen om hun punten ook mondeling toe te lichten. In samenspraak met de Vakgroep Sociale Verzekeringen is dan ook op de genoemde kritiekpunten voor de looptijd van de CAO het volgende beleid uitgestippeld:

1. De Dienstenbond CNV zal er bij de werkgever sterk op aandringen te onderzoeken of en welke functies binnen het UWV onderbetaald worden ten opzichte van de rest van de markt. Op dit moment bevinden wij ons namelijk in een patstelling. Wij beweren dat het UWV onder de markt betaald. Het UWV vindt dat hun arbeidsvoorwaardenpakket marktconform of zelfs daarboven zit. Wij willen deze discussie graag op basis van harde feiten voeren
2. Gedurende de looptijd van de CAO zullen partijen een onderzoek doen naar een leeftijdsbewust personeelsbeleid. De resultaten van deze studie zullen de basis vormen voor nieuwe afspraken voor een seniorenregeling. De Dienstenbond CNV zal aan deze studie deelnemen. De opmerkingen naar aanleiding van de stemming zullen daarbij leidend zijn.

3. De Dienstenbond CNV heeft bij de werkgever aangegeven dat de salarisconversie, onder andere, gevoelig ligt omdat Cadans in het verleden als enige Uvi een 36-urige werkweek heeft ingevoerd. Het gevoel bestaat bij sommige leden van Cadans dat zij vrije tijd terug moeten kopen waar eerder voor is betaald. De werkgever heeft als tegenargument aangegeven dat wanneer de Cadansmedewerkers dat willen zij, op basis van de nieuwe CAO, twee uur meer mogen gaan werken. Wij betwijfelen overigens of deze uitspraak het gevoel bij de Cadans medewerkers kan wegnemen. Toch wensen wij de werkgever wel aan deze toezegging te houden. Wanneer u dus een verzoek wilt doen op basis van de CAO of de Wet aanpassing arbeidsduur om meer te gaan werken dan horen wij dat graag. De Dienstenbond CNV wil namelijk goed in de gaten houden hoe de werkgever omgaat met de verzoeken om vermeerdering van de arbeidsduur.

De mogelijkheid voor medewerkers van de buitendienst om 4 x 9 te werken is door de nieuwe CAO overigens niet verdwenen. Onder de leden van de Dienstenbond CNV bestond de indruk dat dit in de nieuwe CAO zo was afgesproken.

De Dienstenbond CNV en de andere bonden hebben dit niet met de werkgever afgesproken. Wanneer de werkgever deze mogelijkheid voor de buitendienst wil afschaffen zal zij deze discussie moeten voeren met de COR. Het standpunt van de Dienstenbond CNV is wat dat betreft helder: Wij willen deze mogelijkheid voor onze leden in de buitendienst behouden!

De nieuwe CAO-UWV is per 1 april 2002 een feit. De Dienstenbond CNV is op basis van de stemming onder haar leden ook partij bij deze CAO. Wij zullen ons ook gedurende de looptijd van de CAO blijven inzetten voor uw positie. Voor vragen en antwoorden kunt u contact opnemen met bestuurder Martijn Donker.

Voor opmerkingen of informatie: Martijn Donker, tel: 035-6773907, email: hilversum@cnvdibo.nl.

Hilversum, 22 maart 2002.