Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WEEK 15

Debat Babyboomers: Van Generatiekloof tot normvervaging

'Ouders hebben het recht zo nu en dan een pedagogische tik uit te delen' aldus recent staatssecretaris Kalsbeek. De anti-autoritaire opvoeding van de babyboomers is definitief op zijn retour en wordt als doorgeschoten beschouwd. TUMULT organiseert een debat , omlijst door 60-er jaren muziek van The Maybees, over de gevolgen van de opvoeding van de babyboomers op woensdag! 10 april in de Lutherse Kerk in de Hamburgerstraat.

De babyboomers wilden een betere wereld dan die van hun ouders en dus eisten zij vergaande inspraak in de besluitvorming en wilden zij hun kinderen binnen het gezin hetzelfde bieden en mondig maken: de anti-autoritaire opvoeding was geboren. Met onbedoelde gevolgen: de nieuwe generatie heeft de sterke neiging om haar eigen gang te gaan, wat weer leidde tot agressief gedrag. Daarnaast zitten op veel werkplekken nog steeds hun ouders, de babyboomers. Beide factoren lijken ertoe geleid te hebben dat de jongeren van nu hun eigen wereld creëren: er is opnieuw een generatiekloof, echter geen conflict maar eerder een conflictvermijding. Waren de babyboomers extra fel in hun verzet tegen hun ouders en schoten ze door in de anti-autoritaire stijl van hun opvoedingspraktijk? Wordt er nog opgevoed in Nederland? Ervaren de jongeren van nu de relatie met hun ouders als een kloof?

Over deze klemmende vragen debatteren Gabriël van den Brink, auteur van Geweld als uitdaging. De betekenis van agressief gedrag bij jongeren, Thomas von der Dunk, cultuurhistoricus, Thérèse van Bakel, medewerkster Leef-werkschool 'Eigenwijs'(Nijmegen), en Lotte Boot, 'ervaringsdeskundige' in anti-autoritaire opvoeding (redacteur HP/De Tijd). De avond wordt omlijst door The Maybees met zestiger jaren-muziek.

I.s.m. VU Podium (Amsterdam). N.B.: Entreeprijs gewijzigd: Eu7,00/cjp &U-pas Eu6,00/Vrienden VUPodium Eu 5,00

Het debat vindt plaats in de kerk aan de Hamburgerstraat 9 te Utrecht. Aanvang 20.00 uur Voor reserveringen of meer informatie: 030 2332430 of www.TUMULTdebat.nl.



Ingezonden persbericht