ST. BEROEPENPROMOTIE NEDERLAND

Prijs Beste Leerbedrijf

Persbericht voor 26 maart a.s. EMBARGO TOT 26.03.02
17.00

UUR

Goedegebuure Tandtechniek beste opleidingsbedrijf

Op dinsdag 26 maart heeft Hans de Boer van MKB aan Goedegebuure Tandtechniek uit Ede de prijs uitgereikt voor het Beste Leerbedrijf van het jaar 2001. Deze prijs, van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, wordt jaarlijks toegekend aan een bedrijf dat zich onderscheidt door een opleidingsbeleid dat aankomende vakmensen aantrekt en stimuleert. Naast Goedegebuure waren voor de prijs genomineerd: KMWE Precisie uit Eindhoven en de Facility Management Group te Amsterdam.

Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van alle sociale partners wees uit twaalf voordrachten en drie genomineerden Goedegebuure aan als winnaar omdat: Het bedrijf een grote prestatie levert in een nog kleine branche. In zijn rapport zegt de jury: warm geworden te zijn van de energie die voelbaar was bij Goedegebuure. Men prijst onder meer de breedte waarin opgeleid wordt, het innovatieve karakter dat zowel de dienstverlening als de scholing van eigen mensen siert en de bijdragen aan een positief imago van het vak tandtechnicus. Zo betrekt het bedrijf leerlingen al bij het verbeteren van de verhoudingen in de werkdriehoek tandarts patiënt tandtechniek.

Ook de andere genomineerden verdienden lof om hun hart voor de opleidingszaak en hun inspanningen binnen het beroepsonderwijs. Om met KMWE-precisie te spreken: we halen de docenten het bedrijf in. Want die komen nooit op de harde weg, die uit het onderwijs.