Ingezonden persbericht

Persbericht

Agfa-Gevaert Groep keert bruto dividend van 0,23 euro per aandeel voor 2001 uit

Mortsel, België - 25 maart, 2002 - Ondanks het nettoverlies van 288 miljoen euro dat in 2001 (als gevolg van de 440 miljoen herstructureringskosten voor het groei- en efficiëntieplan Horizon) werd geboekt, zal de Raad van Bestuur van Agfa-Gevaert de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 30 april 2002 voorstellen een bruto dividend van 0,23 euro per aandeel uit te betalen. Hiermee drukt de Raad van Bestuur zijn vertrouwen uit in de mogelijkheden van de Groep om de resultaten snel te herstellen. Na goedkeuring door de Algemene Vergadering, zal het dividend op 2 mei 2002 worden uitbetaald.

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, in hoofdzaak bestemd voor de grafische industrie, de gezondheidszorg, non-destructive testing, micrografie en cinefilm, en fotografie.
Agfa heeft zijn hoofdkantoor in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft 120 agenten over de hele wereld. Samen hebben zij in 2001 een omzet van 4,911 miljard euro tot stand gebracht. Meer informatie over Agfa en zijn producten vindt u op: www.agfa.com

einde bericht