VAN HESSE RECLAME EN MARKETING

Happening in België

BELGISCHE MINISTER START BOUW VAN
NEDERLANDS RECREATIEPARK IN BELGIE

Splinternieuwe locatie van Landal GreenParks ten zuiden van Charleroi

De Nederlandse Pers wordt voor deze happening van harte uitgenodigd!

Donderdagmiddag 28 maart as. om 16.00 uur zal Minister Serge Kubla, Vice-president van het Gouvernement van Wallonië en tevens Minister van Toerisme het startsein geven voor de bouw van het recreatiepark Village l'Eau d'Heure zo'n 30 kilometer ten zuiden van Charleroi. Door het inmetselen van een speciaal perkament, het onthullen van een plaquette en het opblazen van een bijzondere ballonconstructie, zal de verzamelde Belgische en Nederlandse Pers getuige kunnen zijn van de start van een zeer opmerkelijk villapark, waarvan de eerste fase nu al is uitverkocht. Bij deze happening zullen ook belangrijke regionale- en locale authoriteiten aanwezig zijn.

Het park Village l'Eau d'Heure wordt ontwikkeld door Dormio Leisure Development, die als enige Nederlandse projectontwikkelaar in het franstalige Wallonië de mogelijkheid heeft gekregen om een recreatiepark met 252 vakantie-villa's te realiseren. Deze ontwikkeling wordt gesteund en medegefinancierd door de Europese Unie.

Dormio Leisure Development is een organisatie die is ontstaan uit de samenwerking tussen Ingenieursbureau Arnhem en Boiten Raadgevende Ingenieurs Amersfoort. Deze combinatie heeft haar sporen op het gebied van de realisatie van Leisure Parks verdiend met onder andere de bouw van het park Marina Lipno in zuid Tsjechië.
Het stedenbouwkundig ontwerp van het park is gemaakt door Boiten Raadgevende Ingenieurs Amersfoort. Deze organisatie heeft onder andere in Port Zeelande en Makkum in Zee (Friesland) bewezen sfeervolle vakantieparken te kunnen ontwerpen.
Alle villa's zijn een creatie van Vandehoek Coenegracht Architecten uit Maastricht, die met haar ervaring een viertal typen villa's heeft weten te ontwerpen die qua sfeer, openheid en materiaalgebruik perfect in de natuurlijke omgeving van het park passen.

RENDEMENT
De vele mogelijkheden van Village l'Eau d'Heure hebben Landal Greenparks ertoe gebracht het project op te nemen in haar brochure. Dit betekent dat toekomstige eigenaars van een eigen vakantievilla, een behoorlijk rendement op hun investering kunt behalen. Tevens brengt de komst van één van de grootste organisaties in Nederland op het gebied van beheer en verhuur van recreatie-projecten met zich mee, dat de villa in goede handen achterblijft zodra men weer terug naar huis gaat.

HET VILLAPARK
Het park zal bestaan uit 252 prachtige vrijstaande en geschakelde villa's op eigen grond. Tevens zijn alle faciliteiten gepland die een dergelijk Leisure park tot een succes kunnen maken, zoals een overdekt zwembad, een tennishal en buitentennisbanen, een restaurant en een strandpaviljoen. Uniek aan het park Village l'Eau d'Heure is dat de belangrijkste faciliteiten, namelijk het subtropisch zwembad met mini-resto (het Aquacentre) en het tennispark met binnen- en buitenbanen, reeds aanwezig zijn!

Er worden 4 verschillende types villa's gebouwd in Village l'Eau d'Heure , waarbij het aantal slaapkamers varieert van 2 tot 5 slaapkamers per villa. De architect staat garant voor het prachtige ontwerp van de villa's, alsmede voor het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen, als hout en natuursteen. De villa's zijn alle op het zuiden gericht, zodat op eigen terras volop genoten kan worden van de zon en van het adembenemende uitzicht over het meer.

DE OMGEVING
Village l'Eau d'Heure ligt aan het Lac de la Plate Taille, het grootste meer van de schitterende merengroep les Lacs de l'Eau d'Heure in het zuiden van België. Dit, tot op heden nagenoeg onontdekte, stuk natuur biedt tal van mogelijkheden voor een ideaal vakantieverblijf. De meren van l'Eau d'Heure , gelegen in een natuurlijke en bosrijke omgeving van 1800 hectare groot, bieden alles op het gebied van de watersport en recreatie.

Zo kan je er waterscooters of zeilboten huren, windsurfen of gewoon lekker zwemmen en zelfs duiklessen nemen tot ongeveer 30 meter diepte. In het Lac de Platte Taille mag uitsluitend niet-gemotoriseerde watersport worden beoefend waardoor de rust in Village l'Eau d'Heure gehandhaafd wordt. Op het aangrenzende Lac de l'Eau d'Heure daarentegen is het wel toegestaan gemotori-seerde watersporten te beoefenen. De omgeving daagt u uit om onvergetelijke fiets- en/of wandeltochten te maken, waarbij, indien gewenst, ter plaatse fietsen gehuurd kunnen worden. Voor de actieve vakantie zijn er de natuurlijk gesitueerde klimwanden en abseilmogelijkheden. Tevens heeft het Waalse gewest plannen voor de aanleg van een 18 holes golfbaan aan de overzijde van het meer.

De diverse cultuurrijke plaatsjes met mooie burchten en de beroemde Belgische terrassen in de omgeving van het park completeren een onvergetelijke vakantie. Laten we hierbij vooral niet vergeten dat onze zuiderburen ook een naam hoog te houden hebben als het gaat om het Bourgondische leven.

AFSTAND

Village l'Eau d'Heure is gelegen op ongeveer 3 uur autorijden vanaf het midden van Nederland en grenst aan de Franse Champagnestreek. Door haar ligging biedt het park tevens de mogelijkheid om leuke dagtrips te maken naar bijvoorbeeld Brussel of zelfs Parijs (en Euro-Disney). Voordeel van de korte afstand tot Nederland is dat dit de villa's geschikt maakt voor zowel een weekendtrip als een vakantie van langere duur.

België geniet als vakantieland weer een hernieuwde interesse van de (Nederlandse) vakantieganger. De gezelligheid van de mensen, de korte reistijd en de schoonheid van het Belgische landschap zijn hier debet aan. Tevens versterkt het huidige terughoudendheid om te vliegen de aandrang van vakantiegangers om locaties voor hun vakantie dichter bij huis te vinden. De nog altijd onzekere aandelenmarkt doet bovendien de belangstelling voor beleggen in onroerend goed weer merkbaar toenemen. De eerste fase van 120 vrijstaande en geschakelde villa's is na drie weken dan ook al volledig in optie geboekt.

Meer informatie op www.leaudheure.nl

De Nederlandse Pers wordt voor deze happening van harte uitgenodigd!

Neem voor programma en routebeschrijving even contact op met: Dormio Leisure Development , Arnhem
Dhr. D. van Schaik, Tel: 026 384 44 01

Documentatie en verkoopinformatie
International Properties Apeldoorn
Dhr. G. van Winkoop, Tel: 055 355 72 02

26 mrt 02 19:42