Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 28 maart 2002


HET BUREAU COMMUNICATIE IS OP GOEDE VRIJDAG, 29 MAART, AFWEZIG.
OP DONDERDAG 28 MAART VERSCHIJNEN ZOWEL 'S MORGENS ALS 'S MIDDAGS POLITIEBERICHTEN. DE PIKETFUNCTIONARIS IS ALLEEN VOOR DRINGENDE ZAKEN BEREIKBAAR VOLGENS DE BEKENDE PIKETREGELING.

HET BUREAU COMMUNICATIE VOERT DEZE OCHTEND, 28 MAART, VAN 10.00 TOT 12.00 UUR WERKOVERLEG. HIERDOOR IS HET BUREAU TIJDENS DEZ E TWEE UREN ALLEEN VIA DE PIKETREGELING BEREIKBAAR.

Motorrijder verongelukt Katwijk (D1)
Op de Lijnbaansgracht verongelukte op woensdag 27 maart rond 09.40 uur een 42-jarige motorrijder uit Noordwijk. De motorrijder ging door nog onbekende oorzaak onderuit. Hij liep daarbij hersenletsel op. In het LUMC overleed de man later op de avond. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeersgeweld Voorhout (D1)
Een 31-jarige automobilist uit Noordwijk is op woensdag 27 maart rond 13.00 uur op de Leidsevaart mishandeld door een nog onbekend gebleven automobilist. Toen de Noordwijker voor het verkeerslicht op de Leidsevaart stopte werd hij uit zijn auto getrokken en kreeg trappen en klappen. De aanleiding voor deze mishandeling is nog niet bekend. De belager reed al vanaf Oegstgeest achter, al bumperklevend en dan weer voor de Noordwijker, soms met een heel lage snelheid. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in woning Oegstgeest (D1)
Een bewoner van een woning aan de Leidsestraatweg overliep op woensdag 27 maart rond 13.30 uur in zijn woning twee inbrekers. Dezen waren de woning binnen gegaan na het vernielen van een ruit. Na hun ontdekking gingen de inbrekers er vandoor. Vooralsnog wordt niets vermist uit de woning. De politie hield rond 16.00 uur op de Rijnsburgerweg wel twee mannen in een auto aan. Na een kort onderzoek bleken deze niet in aanmerking te komen als verdachte voor deze inbraak.

Politie houdt verdachte van inbraak aan Noordwijkerhout (D1)
De politie hield op woensdag 27 maart rond 21.15 uur op een fietspad nabij Duinschoten een 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor in een bungalow aan de Duinschoten te hebben ingebroken. Bij de woning werd een ruit vernield en was een schuifpui opengeschoven. Een audioset stond klaar om mee te nemen. Om nog onbekende reden kwam het niet zover om het mee te nemen. De man vertrok op een fiets en kon later op aangeven van getuigen worden aangehouden. Hij is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Onder invloed rijden Lisse (D1)
De politie hield op woensdag 27 maart rond 23.40 uur op de 1e Poellaan een 28-jarige automobilist uit Lisse aan. De man werd er van verdacht onder invloed van alcohol te rijden. Hij werd aangehouden. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 345 ug/l. Boven de limiet van 220 ug/l.

Onder invloed rijden Voorhout (D1)
De politie hield op donderdag 28 maart rond 00.25 uur op de Leidsevaart een 39-jarige automobilist uit Voorhout aan. De man werd er van verdacht onder invloed van alcohol te rijden. Hij werd aangehouden. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 260 ug/l. Boven de limiet van 220 ug/l.

Onder invloed rijden Hillegom (D1)
De politie hield op donderdag 28 maart in de uren na middernacht twee automobilisten aan. Beiden werden er van verdacht onder invloed van alcohol te rijden. Beiden werden aangehouden en ondergingen aan het bureau een ademanalyse. De 47-jarige automobilist uit Hillegom die op de Singel in zijn auto werd betrapt kwam daarbij uit op 450 ug/l. De 27-jarige automobilist uit Hillegom die op de Wilhelminalaan werd betrapt kwam daarbij uit op 400 ug/l.. Beiden boven de limiet van 220 ug/l.

Woninginbraak Nieuwerkerk a/d IJssel (D2)
In de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 maart is ingebroken in een woning aan de J.A. Beijerinkstraat. Men is binnengekomen door een deur te forceren. Men heeft kristallen beeldjes meegenomen. De bewoners sliepen gedurende de inbraak.

Scooter rijdt door na ongeval Gouda (D2)
Een 15-jarig meisje is woensdag 27 maart van haar fiets gevallen nadat zij op de Schielands Hoge Zeedijk door een voorbijrijdende scooter tegen het stuur werd geraakt. De scooter is na het ongeval doorgereden. Het meisje liep letsel aan haar arm, hand en been op. Ook ging haar horloge kapot en raakte ze een armband kwijt.

Winkeldiefstal Gouda (D2)
De politie heeft woensdag 27 maart tegen twee 15-jarige meisjes uit Haastrecht en Gouda proces-verbaal opgemaakt op verdenking van winkeldiefstal. De meisjes waren in gezelschap van drie andere meisjes in een kledingwinkel aan de Kleiwegstraat. Toen ze de winkel verlieten ging het alarm af waarop het winkelpersoneel een van de meisjes tegenhield. Zij werd overgebracht naar het politiebureau maar bleek niets met de diefstal te maken te hebben. Even later melden de twee meisjes uit Haastrecht en Gouda zich aan het politiebureau. De meisjes worden overgedragen aan het Bureau Halt.

Onder invloed Reeuwijk (D2)
De politie heeft donderdagnacht 28 maart op de Raadhuisweg een 28-jarige Gouwenaar aangehouden wegens rijden onder invloed op een snorfiets. Nadat de ademtest op straat had aangegeven dat de man gedronken had, werd hij agressief en ging er vandoor. Hij liep de sloot in en ging aan de andere kant de sportvelden op. De politie heeft hem hier uit de bosschages gehaald en naar het politiebureau overgebracht. De ademanalyse kwam uit op 260 ug/l. Hij heeft een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur gekregen.

Snelkraak Gouda (D2)
Bij een garagebedrijf aan de Hanzeweg is donderdagnacht 28 maart rond 04.00 uur een snelkraak geweest. Men heeft waarschijnlijk met een busje de pui eruit gereden. Vervolgens heeft men twee motorfietsen meegenomen.

Poging woninginbraak Nieuwerkerk a/d IJssel (D2)
Bij een woning aan het Corellipad is in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 maart een poging tot inbraak gedaan. Twee mannen probeerden de voordeur te forceren, mar werden hierbij gestoord door de bewoonster. De daders zijn er vervolgens vandoor gegaan. Mogelijk zijn ze in de richting van de Van Beethovenlaan weggerend.

Politie ontmantelt hennepkwekerij Alphen a/d Rijn (D3)
Op woensdag 27 maart om 07.30 uur heeft de Politie Hollands Midden een inval gedaan in een bedrijfsloods op de Albert Einsteinweg in Alphen a/d Rijn. De politie had informatie dat in de loods een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. Ter plaatse werd een aantal zeecontainers aangetroffen waarin de hennep werd gekweekt. Er zijn door de politie ongeveer tweeënhalfduizend hennepplanten in beslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kop-staartbotsing Hazerswoude-Dorp (D3)
Op woensdag 27 maart rond 07.15 uur ontstond er op de Hoogeveenseweg een kop-staartbotsing waarbij drie auto's betrokken waren. Een 28-jarige automobiliste uit Waddinxveen wist niet meer op tijd tot stilstand te komen voor een rij auto's. Zij reed daarop tegen een 36-jarige automobilist uit Boskoop. Door de klap belandde deze tegen de auto van een 54-jarige automobilist uit Boskoop. De Waddinxveense en de 36-jarige Boskoper raakten daarbij aan nek, rug en borst gewond. Zij zijn overgebracht naar het Langeland ziekenhuis in Zoetermeer.

Ongeval Rijnsaterwoude (D3)
Een 30-jarige motorrijder uit Alphen aan den Rijn is op woensdag 27 maart rond 07.35 uur op de Provinciale weg 207 ingereden op een in een file kerende 29-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Met onbekende verwondingen is de motorrijder overgebracht naar het LUMC.

Glazenwasser valt van trap Alphen aan den Rijn (D3)
Een 31-jarige glazenwasser uit Alphen aan den Rijn viel op woensdag 27 maart rond 14.40 uur bij werkzaamheden bij een bedrijf aan de Handelsweg van een trap. Met vermoedelijk een gebroken pols, arm en been is de man overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Geweldplegers aangehouden Alphen aan den Rijn (D3)
De politie hield op woensdag 27 maart rond 20.00 uur in een woning aan de Venusstraat een 30-jarige man uit Den Haag, een 27-jarige vrouw en een 29-jarige man, beiden uit Alphen aan den Rijn aan. Allen waren betrokken bij een in de woning ontstane onenigheid. Daarbij vielen klappen en werd met een mes gedreigd. De 29-jarige Alphenaar werd per ambulance overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp om zich daar aan de door de klappen opgelopen verwondingen te laten behandelen. De politie heeft de zaak in onderzoek. De betrokkenen zijn ingesloten.

Inbraak winkel Leiden (D4)
Op woensdag 27 maart om 01.30 uur kreeg de politie de melding dat er bij een winkel op het Bevrijdingsplein was ingebroken. Ter plaatse bleek dat de inbreker(s) via de voordeur de winkel waren binnen gegaan en een kluis hadden opengebroken. Uit de kluis was geld weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan van inbraak. De recherche stelt een onderzoek in.

Straatroof Leiden (D4)
Op woensdag 27 maart om 11.30 uur kreeg de politie de melding dat er op de Langegracht een straatroof had plaats gevonden. Een 22-jarige man uit Rotterdam liep over de Langegracht in Leiden te bellen met zijn mobiele telefoon toen een scooter met twee mannen erop naast hem kwamen rijden. De man die achterop zat rukte de mobiele telefoon uit de hand van de aangever en de scooter verdwijnt in de richting van het Huijgpark. De eigenaar heeft aangifte gedaan. Getuigen van deze straatroof worden verzocht zich te melden op tel.nummer 0900-8844.

Rijden onder invloed Leiden (D4)
Op donderdag 28 maart om 01.00 uur is een 56-jarige man uit Voorschoten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd door de politie gecontroleerd op de Oegstgeesterweg in Leiden en blies op de alcoholtester een A-indicatie. De man werd aangehouden en overgebracht naar hert bureau. Op de ademanalyse blies de man 485 Ug/l. De man kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

Rijden onder invloed Leiden (D4)
Op donderdag 28 maart om 05.00 uur is een 32-jarige man uit Leiden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd tijdens een alcoholcontrole op de Willem de Zwijgerlaan in Leiden gecontroleerd en blies op de alcoholtester een A-indicatie. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij 290 Ug/l. Blies. De man heeft een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal gekregen.